Life

Ora de iarnă 2021. Cum ne afectează schimbarea orei și ce efecte are asupra organismului. Psihologii avertizează!

Ora de iarnă se schimbă în noaptea de sâmbătă spre duminică, oamenii de știință precizând care sunt efectele pe care le are.
29.10.2021 | 11:42
Ora de iarna 2021 Cum ne afecteaza schimbarea orei si ce efecte are asupra organismului Psihologii avertizeaza
ADVERTISEMENT

Data de 30 octombrie 2021 este marcantă pentru organismul oamenilor pentru că în această noapte ceasurile se dau cu o oră înapoi. Concret, ora 4:00 devine ora 3:00.

Asta înseamnă că ziua de duminică, 31 octombrie 2021, este cea mai lungă din an, dar și care aduce efecte negative asupra tuturor, după cum spun psihologii.

ADVERTISEMENT

Tristețea, starea de depresie, apatia și tulburările de concentrare și memorie sunt câteva dintre modificările care se produc perioada aceasta.

Ora de iarnă, efecte negative asupra organismului. Ce părere au psihologii

„Organismul are nevoie de o perioadă de adaptare la noile condiții, iar această adaptare este stresantă pentru organism din punct de vedere fizic, cât și psihic.

ADVERTISEMENT

În special, acest efort psihic de adaptare este resimțit la persoanele care sunt predispuse depresiei, anxietății, care au o viață nesatisfăcătoare.

Este vorba de persoane care resimt foarte greu schimbarea și o percep ca pe o destabilizare a vieții.

ADVERTISEMENT

Această schimbare de oră ne face să conștientizăm că trecem într-un alt sezon și ne determină să observăm schimbările pe care le parcurge natura. Implicit, cei meteosensibili sunt afectați atât din punct de vedere psihologic, cât și somatic.

Se știe că vremea influențează starea de sănătate, și dacă starea de sănătate nu este una funcțională, și partea psihică este afectată.”, explică psihoterapeutul Keren Rosner, notează gandul.ro.

ADVERTISEMENT

Ora de iarnă, pe un fond agitat cauzat de pandemia de coronavirus

În altă ordine de idei, psihoterapeutul mai adaugă că ora de iarnă vine pe un fond destul de agitat, asta pentru că de mai bine de 1 an și jumătate suntem în pandemie din cauza Covid-19.

Pentru a trece cu bine peste schimbările intervenite perioada aceasta Keren Rosner susține că este foarte important să ne detașăm și să avem o viață cât mai satisfăcătoare.

De asemenea, oamenii trebuie să fie atenți la excesul de cafea și alcool. Totodată, e foarte importantă relaxarea și reconcilierea cu persoanele din jurul nostru.

ADVERTISEMENT