Ora ideală la care să iei micul dejun e foarte importantă dacă vrei să slăbești. Nu e bine să mănânci nici la scurt timp după ce te-ai trezit, însă nici în apropiere de venirea prânzului. Și totuși când e momentul recomandat?
Este bine cunoscut faptul că micul dejun este cea mai importantă masă din zi. Mâncatul dimineața influențează nu doar metabolismul, ci și nivelul de energie, dar și starea generală de sănătate.
Totodată, cine are un mic dejun echilibrat are asigurat un nivel stabil al glicemiei și sunt șanse mici să resimtă senzația de foame în următoarele ore. Studiile au mai arătat că un mic dejun sănătos reduce riscul de diabet, dar și de alte boli cardiovasculare ori obezitate.
Ora ideală pentru micul dejun poate, deci, să varieze. Sunt persoane care mănâncă imediat după ce s-au trezit. De cele mai multe ori acest lucru se întâmplă între orele 6.00 și 8.00 dimineața.
Cercetătorii spun însă că ar fi bine să nu ne grăbim. Cine vrea să slăbească în special ar fi bine să aibă răbdare. Mai exact, între micul dejun și ultima masă a zilei trebuie să treacă cel puțin 12 ore.
În acest mod organismul are suficient timp să intre în cetoză, adică un proces în care corpul arde grăsimi pentru energie. Ora ideală la care să iei micul dejun depinde, deci, de ora la care ai mâncat în ziua anterioară.
Asta înseamnă că dacă cina ai luat-o la ora 20.00, micul dejun trebuie savurat în jurul orei 8.00 dimineața. Ce se întâmplă dacă ții cont de aceste sfaturi? Microbionul intestinal se regenerează și astfel metabolismul are un suport.
Totodată, reduci riscul de acumulare pentru grăsimea abdominală. Important de știut însă este că nu trebuie să ne abținem prea mult de la prima masă a zilei. Specialiștii ne recomandă să nu consumăm micul dejun mai târziu de ora 9.00.
Se pare că metabolismul funcționează cel mai bine dimineața. Chiar și așa, dacă cina a fost luată mai târziu, regula de 12 ore se aplică, deci mai putem amâna puțin momentul în care savurăm prima masă a zilei.