Care e ora la care e cel mai bine să faci duș? Sunt persoane care preferă să facă un duș dimineața, înainte de a merge la muncă. Altele în schimb preferă să îl facă seara, chiar înainte de a se pune în pat.
Există numeroase dezbateri legate de ora la care e cel mai bine să faci duș. În general, o persoană se spală măcar o dată pe zi. Dușurile pot deveni mai dese vara, sau dacă depunem efort fizic.
Ce spun însă medicii despre acest obicei? E mai bine să faci duș seara sau dimineața? Medicul dermatolog Jason Singh a dezvăluit care este cea mai benefică opțiune pentru piele, potrivit Mymodernmet.
Astfel, conform medicului, ora la care e cel ma bine să faci duș este chiar seara, mai exact înainte de culcare. Se pare că în acest mod este eliberată melatonina, care ajută la obținerea unui somn mai bun.
De asemenea, e mai bine să faci duș seara pentru că în acest mod scapi de murdăria acumulată pe parcursul zilei. Iar aici nu vorbim doar despre transpirație, ci și despre poluanții din mediu.
Printre altele, specialistul a mai subliniat faptul că un duș făcut seara e recomandat și celor care au piele uscată și sensibilă. Pielea va fi hidratată înainte de culcare, astfel că a doua zi o să se simtă mai catifelată.
„În acest fel se eliberează melatonină, care te ajută să ai un somn bun. Când ieși din duș, corpul tău revine la temperatura normală și așa se face tranziția către un somn mai bun”, explică specialistul.
Într-adevăr, ora la care e cel mai bine să faci duș este seara. Ce se întâmplă însă dacă faci un duș dimineața? Medicul spune că scapi de bacteriile de pe timpul nopții și igienizezi pielea. Chiar și așa, beneficiile unul duș nocturn sunt mai multe.
Referitor la timpul petrecut în duș, e recomandat ca acesta să nu dureze mai mult de 15 minute. Un duș mai lung nu garantează mai multă curățare, ci din contră, poate îndepărta uleiurile naturale ale pielii.
„În general, un duș făcut seara are mai multe beneficii, dar dacă este făcut dimineața există un singur beneficiu. (…). Când vine vorba de durata unui duș, se recomandă, în general, ca persoanele să își limiteze dușurile între 10 până la 15 minute.
Mai mult timp petrecut la duș nu înseamnă mai curat. Acest lucru se datorează faptului că expunerea prelungită la apă poate îndepărta din piele uleiurile sale naturale, ducând la uscăciunea dermei și iritație”, a mai adăugat specialistul.