Life

Ora la care nu e bine să scoți câinele afară pe timp de caniculă. Greșeala pe care mulți stăpâni o fac

Tu știi ora la care nu e bine să scoți câinele afară pe timp de caniculă? Mulți stăpâni fac această greșeală fără ca măcar să își dea seama.
24.06.2024 | 11:43
Ora la care nu e bine sa scoti cainele afara pe timp de canicula Greseala pe care multi stapani o fac
Ora la care nu e bine să scoți câinele afară pe timp de caniculă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ora la care nu e bine să scoți câinele afară pe timp de caniculă este extrem de importantă. Pentru patrupedul tău, temperaturile de afară se resimt destul de tare, astfel că trebuie să ai grijă de el.

Ora la care nu e bine să scoți câinele afară pe timp de caniculă

Dacă ai un câine, află că din cauza temperaturilor ridicate, acesta poate să sufere de hipertermie. Iar afecțiunea este una extrem de gravă, iar în cele mai rele cazuri poate fi chiar fatală.

ADVERTISEMENT

Afectați sunt în special câinii care au blană lungă. De asemenea, pot întâmpina probleme și câinii care suferă de boli cardiace, sau care au probleme respiratorii. Și totuși ce să facem în această situație?

Indiferent de vreme, câinele trebuie să iasă la plimbare. E esențial însă să fim atenți la temperaturi, dar și la ora la care facem acest lucru. Asfaltul de afară poate fi încins, iar în unele momente putem vorbi chiar și despre temperaturi de până la 70° C.

ADVERTISEMENT

Iar câinii mici, care sunt și mai aproape de suprafața solului pot fi în pericol și ei. Care e, deci, ora la care nu e bine să scoți câinele afară pe timp de caniculă? În primul rând contează cât de cald e afară.

Cum îți dai seama dacă e prea cald afară

Cert este că primul lucru pe care trebuie să îl faci, dacă nu ești sigur, e să pui podul palmei jos pe asfalt și dacă în cinci secunde simți că trebuie să îndepărtezi mâna, atunci este prea cald animalul tău de companie.

ADVERTISEMENT

Asta se întâmplă în general la ora prânzului și la ora amiezii. De altfel chiar și specialiștii din domeniul veterinar ne recomandă să nu scoatem câinele din casă la aceste ore, pentru că putem avea probleme.

Astfel, cea mai bună alegere rămâne ieșitul dimineața, sau seara la plimbare.O altă regulă importantă e că patrupedul tău nu trebuie lăsat în bătaia directă a soarelui. Totodată, este bine să ai la tine mereu apă, astfel încât acesta să fie hidratat.

ADVERTISEMENT

Nici în mașină animalul tău de companie nu trebuie lăsat pe timp de caniculă. Temperaturile sunt atât de ridicate încât riscul de sufocare poate fi destul de mare. Drept urmare, cea mai bună alegere ar fi ca aceasta să stea în casă în timpul orelor de vârf.

ADVERTISEMENT
Tags: