Life

Ora la care nu trebuie să iei niciodată decizii importante! Riști să faci greșeli uriașe. Puțini români țin cont de acest detaliu

Orele de care trebuie să ții cont dacă vrei să iei cele mai bune decizii. Numai în aceste intervale creierul funcționează la capacitatea lui maximă.
24.06.2024 | 16:12
Ora la care nu trebuie sa iei niciodata decizii importante Risti sa faci greseli uriase Putini romani tin cont de acest detaliu
Care este momentul din zi în care ești predispus să iei cele mai bune decizii. Sursa foto: Pixabay, Freepik
ADVERTISEMENT

Atunci când ești pus în fața unei situații care necesită luarea unei decizii, trebuie să fii foarte atent. Specialiștii spun că nu orice oră din zi este perfectă pentru a face anumite alegeri. Ba mai mult, se pare că există o oră în care este predispus să faci greșeli mari.

Care este momentul din zi în care ești predispus să iei deciziile greșite

Surprinzător sau nu, există o mare legătură între timp și capacitatea de a lua anumite decizii. În ciuda faptului că poți avea impresia că ești mereu stăpân pe situație și pe sine, se pare că există și anumite excepții.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, complexitatea umană și, în special, cea a creierului au fost subiectele multor studii. Așa s-a ajuns la concluzia că există anumite ore din zi în care nu suntem 100% capabili de a lua cele mai bune decizii.

”Graba strică treaba”, spune o vorbă veche și se pare că este cât se poate de adevărată. Medicul Vlad Ciurea a explicat pe înțelesul tuturor cum funcționează creierul și a spus care este momentul în care nu ar trebui să luam decizii.

ADVERTISEMENT

Potrivit medicului, există anumite intervale orare în care creierul nostru funcționează la capacitate maximă. Sunt acele momente din zi în care putem lua cele mai bune decizii și putem face cele mai bune alegeri.

Între ce ore este cel mai bine să faci anumite alegeri, fără teama că poți greși

Potrivit spuselor lui Vlad Ciurea, cel mai bine este să luam decizii între 10:00 – 12:00 și 16:00 – 18:00. Atunci, creierul funcționează la capacitatea maximă, iar riscul de a face greșeli este scăzut.

ADVERTISEMENT

”Mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16-18. Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral. Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect.”, a spus medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

La polul opus, există intervalele orare în care ar fi bine să ne ferim de luarea deciziilor. În acele momente, creierul nu funcționează la capacitatea sa maximă și este foarte posibil să facem alegerile greșite.

ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea a explicat faptul că, în afara acestor intervale menționate, creierul nu funcționează din cauza ”dușmanilor” care îl încetinesc. Așa cum a mai spus și altă dată, medicul Ciurea a susținut că există anumite obiceiuri care pun în pericol funcționarea optimă a creierului.

”Creierul are cinci dușmani: stresul, zahărul, alcoolul, tutunul – pentru că strânge vasele – şi drogurile. Acestea din urmă mă îngrozesc. Putem să menținem sănătatea mintală cu gânduri bune, optimism, zâmbet, activitate pozitivă, citit, scris şi exercițiu fizic.”, a mai spus medicul.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink