News

Orange, în miijlocul unui scandal uriaș! Firma este acuzată că ar scumpi abonamentele pe ascuns

27.09.2019 | 20:41
Compania Orange, acuzată că scumpește abonamentele pe ascuns. Sursa foto: economica.net

Orange se află în miijlocul unui scandal uriaș, după ce unii abonați acuză compania că majorează pe ascuns prețul abonamentelor! Chiar dacă au semnat un contract pentru o anumită sumă, abonații primesc acum mesaje prin care sunt anunțați că tariful va fi majorat. În cazul în care oamenii nu sunt de acord, sunt amenințați că vor rămâne fără abonament, potrivit adevărul.ro.

Compania Orange, acuzată că scumpește abonamentele pe ascuns

Adevărul prezintă un mesaj primit de un client căruia i se transmite că, din data de 1 noiembrie 2019, i se va aplica un abonament de 7 euro. Potrivit Orange, scumpirile se vor aplica doar clienților care au abonamente care nu se mai găsesc în actuala ofertă a operatorului.

“Mesajul semnalat face parte dintr-o campanie punctuală de repoziţionare, adresată clienţilor cu pachete de servicii mobile care nu mai fac parte din actuala ofertă comercială. Noile abonamente propuse clienţilor Orange vizați de această campanie oferă beneficii superioare, care răspund mai bine nevoilor de comunicare actuale.

Compania Orange, acuzată că scumpește abonamentele pe ascuns
Compania Orange, acuzată că scumpește abonamentele pe ascuns. Sursa foto: realitateaoltului.ro

Majorările de abonamente nu se regăsesc pe site-ul Orange

Fiind vorba despre o campanie comercială adresată doar anumitor categorii de clienţi, aceasta nu se regăseşte pe site-ul Orange.ro, clienţii vizaţi fiind informaţi punctual prin alte metode de comunicare”, arată reprezentanții Orange, pentru Adevărul.

Compania Orange nu a precizat cu cât vor fi majorate abonamentele și nici câte persoane vor fi afectate. Mai toți operatorii de telefonie din România au anunțat în acest an că vor majora abonamentele, ca urmare a Ordonanței 114, care a adus o taxă de 2% pentru companiile din telecomunicații.

Compania Orange a mai fost implicată într-un astfel de scandal și în luna aprilie, când abonamentele au fost majorate cu un euro, potrivit Gadget.ro. Orange Me 10, de 10 euro, a fost transformat în Orange Me 11, Orange Me 15 s-a transformat în Orange Me 16, abonamentul de 20 de euro a devenit de 21.

Grupul Vodafone a fost amendat în primăvară cu 70.000 de lei de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), după ce au fost scumpite abonamentele.