News

Oraș european cu 1,3 milioane de locuitori, ”bombă” epidemiologică după redeschidere. Avertismentul virusologilor

08.05.2020 | 17:59
Oras european cu 13 milioane de locuitori bomba epidemiologica dupa redeschidere Avertismentul virusologilor
ADVERTISEMENT

Un oraș european cu peste 1,3 milioane de locuitori va fi o adevărată ”bombă” epidemiologică după ridicarea restricțiilor de izolare impuse pe timpul pandemiei de coronavirus.

Oraș european cu 1,3 milioane de locuitori, ”bombă” epidemiologică după redeschidere. Avertismentul virusologilor

După 18 mai, orașele din Italia închise de autorități în timpul pandemiei de COVID-19 își vor redeschide activitățile comerciale, iar cetățenii vor reveni la viața cât de cât normală.

ADVERTISEMENT

Această redeschidere a activităților comerciale provoacă îngrijorare pentru mai mulți experți. Printre aceștia se numără și Massimo Galli, șeful Secției de Boli Infecțioase la Spitalul Sacco din Milano.

În opinia virusologului și a colegilor săi din unitatea medicală italiană, în Milano, capitala Lombardiei și principalul oraș economic al Italiei, s-ar putea declanșa o adevărată ”bombă” epidemiologică.

ADVERTISEMENT

Explicația medicului e cât se poate de simplă. Ca urmare a numărului mare de persoane infectate care circulă, există riscul de a provoca un nou val de contagieri după ce acestea vor reveni în comunitate.

”Situaţia din Milano este ca o bombă, pentru că există multe persoane care s-au îmbolnăvit dar au rămas în casă şi nu au putut fi testate”, a explicat profesorul Massimo Galli, conform Giornale.

ADVERTISEMENT

Lombardia riscă să revină în izolare

Galli a mai avertizat totodată asupra riscului reinstaurării măsurilor de izolare dacă numărul persoanelor infectate începe din nou să crească. El a mai spus că cei de vârsta a treia ar trebui în continuare să stea acasă.

  • 78.605 cazuri de infecții cu COVID-19 sunt în Lombardia
  • 14.876 de decese s-au înregistrat în Lombardia de la startul pandemiei
ADVERTISEMENT

Creșterea numărul celor infectați cu COVID-19 după relaxarea măsurilor de izolare e iminentă, mai spune medicul din Milano.

”Avem un număr foarte mare de persoane infectate care reîncep să circule. Redeschiderea poate prezenta de facto unele probleme. Regiunea noastră (Lombardia) riscă să reintre în izolare, la fel ca şi unele regiuni din Piemonte sau Emilia-Romagna.

În ceea ce privește ceremoniile religioase, nu mă înțelegeți greșit, dar e important ca cei în vârstă să nu participe o perioadă și să stea acasă. În următoarele zile mă aștept la o creștere a numărului de cazuri în Milano. Sunt multe persoane neinfectate care vor lua virusul”, a concluzionat Galli.

ADVERTISEMENT