Life

Orașele din România unde este cel mai bine să trăiești astăzi. Costurile mici îți fac viața foarte bună

Orașele din România unde este cel mai bine să trăiești astăzi. Au costuri mici și viața poate fi mult mai ușoară din punct de vedere financiar.
07.05.2023 | 16:32
Orasele din Romania unde este cel mai bine sa traiesti astazi Costurile mici iti fac viata foarte buna
Orașele din România unde este cel mai bine să trăiești. Foto Captură Youtube / costitravel
ADVERTISEMENT

Care sunt orașele din România în care este cel mai bine să trăiești în ziua de astăzi. Aici sunt costurile cele mai mici din toată țara. Orașele cu pricina sunt Bistrița, Miercurea Ciuc și Piatra Neamț.

Orașele din România unde este cel mai bine să trăiești. Costurile sunt mici

La polul opus sunt Cluj Napoca, București și Brașov, acestea fiind de cele mai scumpe orașe din țară. Costul vieții cel mai redus este în Reșița, Alexandria și Vaslui, potrivit hotnews.

ADVERTISEMENT

Analiza a fost făcută pe prețurile de la alimente și în comparație cu prețul pe metru pătrat al apartamentelor. Iar locuitorii din Bistrița, Miercurea Ciuc și Piatra Neamț sunt unii dintre cei mai feriți de costurile mari.

Dacă analizăm orașele cu cel mai mare nivel al fericirii de la noi din țară atunci aflăm că există nouă orașe în care nivelul de satisfacție este mare.

ADVERTISEMENT

Nivelul fericirii este foarte mare în Cluj Napoca, considerat a fi cel mai fericit oraș din România. Dar conform multiplelor studii, acesta este și cel mai scump oraș de la noi din țară, cel puțin în ceea ce privește imobiliarele.

Un alt oraș foarte fericit de la noi din țară este Timișoara. Acest oraș a fost desemnat și Capitală Culturală Europeană în 2021 și se poate lăuda cu standarde de viață extrem de ridicate la noi în țară. Un alt oraș în care nivelul fericirii este extrem de mare, de 89 de procente, este Sibiu.

ADVERTISEMENT

Cât costă să trăiești în România

Dacă stăm să analizăm cât costă să trăiești în orașele din România, în reședințele de județ, atunci vom descoperi că Sibiul este cel mai ieftin. În 2023, acest oraș cu o istorie deosebită și foarte vizitat a ajuns să fie cel mai ieftin dintre capitalele de județ, conform Numbeo.com.

O familie cu patru membri are nevoie de aproape 8.000 de lei pe lună să trăiască decent. Cam aceleași costuri sunt, spre exemplu și în Craiova, doar că aici este mai scump decât în Sibiu.

ADVERTISEMENT

La polul opus, cel mai scump oraș în care poți să trăiești la noi în țară este Bucureștiul. O familie cu patru membri are nevoie de circa 10.000 de lei pentru a trăi decent.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un...
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Staţiunea din România care încă de pe vremea romanilor este leac pentru corp...
Staţiunea din România care încă de pe vremea romanilor este leac pentru corp şi suflet pentru turişti: "E magic!"
Ce s-a aflat despre singura femeie care i-a fost soție lui Ion Țiriac....
Ce s-a aflat despre singura femeie care i-a fost soție lui Ion Țiriac. Căsnicia cu miliardarul român a rezistat doar doi ani!
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât...
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât de mult s-a schimbat Alexandra Mitruț, e de nerecunoscut
DOLIU la HOLLYWOOD! A fost ÎMPUȘCAT MORTAL
DOLIU la HOLLYWOOD! A fost ÎMPUȘCAT MORTAL
A murit Ștefan Birtalan, campion mondial cu România de două ori la handbal...
A murit Ștefan Birtalan, campion mondial cu România de două ori la handbal masculin. A fost cel mai bun handbalist din lume în trecut
Armată obligatorie, și în România! „Este o necesitate”
Armată obligatorie, și în România! „Este o necesitate”
Doliu cutremurător în România! A murit luni dimineață, la ora 6.00!
Doliu cutremurător în România! A murit luni dimineață, la ora 6.00!
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”