News

Oraşele europene iau măsuri excepţionale pentru a se lupta cu canicula. Limită de viteză la mașini, școli închise și tratament preferențial pentru caii din Innsbruck

27.06.2019 | 16:05
Orasele europene iau masuri exceptionale pentru a se lupta cu canicula Limita de viteza la masini scoli inchise si tratament preferential pentru caii din Innsbruck

Oraşele europene iau măsuri excepţionale pentru a se lupta cu canicula care s-a instaurat peste continent în aceste zile. Vor urma temperaturi foarte mari care vor depăși chiar recordul de căldură din toate timpurile. Autorităţile au avertizat că termometrele ar putea să sară de 40 de grade Celsius şi să ajungă până la 45 de grade în unele părţi ale continentului până sâmbătă. Totul este cauzat de un curent de aer cald din Sahara, care a fost adus înspre nord de o furtună deasupra Oceanului Atlantic.

Oraşele europene iau măsuri excepţionale pentru a se lupta cu canicula

Astfel, în Germania, oficialii au impus o limită de 120 km/h pentru maşinile care circulă pe autostrada dintre Saxonia şi Anhalt. Motivul este unul cât se poate de simplu –  asfaltul a început să se deterioreze după ce miercuri a fost înregistrată o temperatură de 38,6 de grade Celsius în Coschen, un record pentru luna iunie. Mai mult de atât și şinele de tren au cedat în apropierea oraşului Rostock.

În Brandenburg, poliţiştii au rămas pur și simplu șocați după ce au oprit un bărbat care călătorea complet dezbrăcat pe un scuter. La Munchen, ofiţerii au fost nevoiţi să forţeze un grup de femei să nu facă plajă topless la o piscină din oraş, în ciuda căldurii. Școlile din mai multe părţi din Franţa vor rămâne închise până la sfârşitul săptămânii, după ce meteorologii au prezis că recordul de temperatură de 44,1 de grade Celsius va fi depăşit vineri. În Paris, Lyon, Strasbourg şi Marsilia, autorităţile nu mai dau voie mașinilor vechi să circule în centrul oraşelor pentru a combate poluarea.

Oraşele europene iau măsuri excepţionale pentru a se lupta cu canicula. Canicul[
Europa se afl[ sub un val de căldură. Sursa foto – facebook

Tratament preferențial pentru caii din Innsbruck

E o lovitură pentru toată lumea pentru că autorităţile din regiunea Ile-de-France au estimat că măsura va afecta în jur de 60% dintre vehiculele care circulă în capitala franceză, inclusiv cele de livrări. În sudul Franţei, trei persoane, două dintre ele având peste 70 de ani, au murit după ce au suferit stop cardiac în timp ce înotau. Ne mutăm la Milano, acolo unde temperaturile au atins 40 de grade iar organizaţiile de caritate se pregăteau să distribuie gratis 10.000 de sticle cu apă persoanelor fără adăpost şi altor persoane nevoiaşe.

Și în Spania, 33 dintre cele 50 de provincii vor avea parte de temperaturi record, care ar putea ajunge până la 44 de grade. În Innsbruck, caii celebrelor trăsuri „fiaker” au fost retraşi de pe străzi, temperaturile atingând 36,7 de grade Celsius, un record pentru Tirol, în timp ce în Polonia, Ministerul de Interne a informat că 90 de persoane s-au înecat în această lună încercând să se răcorească înotând în lacuri sau râuri. Și în Lituania 27 de persoane au murit în condiţii similare. În Catalonia, vântul puternic şi temperaturile ridicate au intensificat un incendiu de vegetaţie, care a distrus în jur de 2.500 de hectare.