Life

Orăşelul care îţi oferă bani ca să te muţi în el: „Avem multe case goale şi am vrea să le vedem din nou locuite”

Un oraș superb din Italia oferă 25.000 de lire sterline oamenilor dispuși să se mute și să înceapă o nouă viață acolo. Care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru?
20.11.2022 | 13:24
Oraselul care iti ofera bani ca sa te muti in el Avem multe case goale si am vrea sa le vedem din nou locuite
Presicce- orășelul unde oamenii sunt plătiți să se mute. Foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Pitorescul oraș de provincie Presicce din sud-estul Italiei oferă bani oricărei persoane, de oriunde ar fi ea, dacă este dispusă să se mute și să-și clădească acolo o nouă viață.

Orașul din Italia unde oamenii sunt plătiți pentru a se muta

Un oraș superb și pitoresc din Italia oferă 25.000 de lire sterline oricărei persoane este dispusă să se mute acolo. Potrivit presei internaționale, oricine dorește să-și întemeieze o nouă viață în Presicce, situat în partea de sud-est a țării, beneficiază de indemnizația considerabilă. 

ADVERTISEMENT

Explicația din spatele acestei acțiuni este că orășelul a rămas pustiu, iar autoritățile își doresc să-l revigoreze cu ajutorul unor persoane noi.

„Avem multe case goale şi am vrea să le vedem din nou locuite”, a declarat consilierul local Alfredo Palese, conform Mirror.uk. 

ADVERTISEMENT

Palese a deplâns modul în care localitatea istorică, cu case construite înainte 1991, se golește încet, în ciuda faptului că este plină de „arhitectură și artă minunate”.

Ce are de oferit orașul impresionant din Italia

Țărmurile orașului Presicce sunt „dotate” cu plaje uimitoare cu nisip fin și ape cristaline, iar la doar 15 minute distanță de mers cu mașina rezidenții pot ajunge în regiunea Maria di Leuca.

ADVERTISEMENT

Pentru a beneficia de sumă oferită de primărie, doritorii vor trebui, probabil, să-și achiziționeze una din casele construite înainte de 1991 și să fie de acord să devină rezidenți cu normă întreagă.

„Vom oferi până la 30.000 de euro persoanelor care doresc să se mute aici și să cumpere una dintre aceste locuințe abandonate.

ADVERTISEMENT

Finanțarea totală va fi împărțită în două: va merge parțial în cumpărarea unei case vechi și parțial în renovarea acesteia, dacă este necesar,” a declarat Alfredo Palese.

Autoritățile își permit să facă această ofertă generoasă după ce în 2019, orășelele Presicce și Acquarica s-au unit pentru a crește populația la 9.000 de locuitori, iar procesul le-a adus niște fonduri suplimentare, de aproximativ 1 milion de euro pe an.

Totodată, rezidenții vor beneficia de reduceri de taxe pentru noile afaceri și bonusuri pentru cuplurile care au copii și pentru familii în general.

ADVERTISEMENT
Tags: