Orașele western au farmecul lor aparte. Majoritatea românilor au avut ocazia să le vadă doar în filmele americane. Însă, cei care vor să admire în realitate un oraș western, o pot face chiar în România.
Pe harta turismului din România s-a mai adăugat un nou punct de interes. Și anume, un orășel western care a reușit să aducă pe meleagurile noastre esența Vestului Sălbatic.
Clyde Town, așa cum este numit, se află la marginea Clujului și deja este popular în online. Videoclipurile cu orășelul western au atras atenția românilor, iar mulți dintre ei și-au propus deja să-l viziteze.
Clyde Town a luat naștere din pasiunea unui cuplu pentru tot ceea ce înseamnă Vestul Sălbatic. Clujeanul și iubita lui au crezut în visul lor, au investit 200.000 de euro și așa au reușit să pună pe picioare orașul western.
Muzeul de la marginea Clujului este unic în România. Cuplul s-a asigurat că redă adevărata atmosferă a Vestului Sălbatic și a acordat atenție fiecărui detaliu.
Clyde Town are o suprafață de 3.000 de metri pătrați și este situat pe Valea Radului. Turiștii care ajung aici vor avea impresia că s-au teleportat în Vestul Sălbatic. Nici nu este de mirare, având în vedere că peisajul este identic.
Pentru a reda cât mai bine esența Vestului Sălbatic, Daniel Manolescu, proprietarul muzeului a cumpărat mobilier și obiecte tipice zonei americane. Întreaga achiziție a lor a durat mai bine de trei ani.
Daniel Manolescu este de profesie frizer, iar iubita lui, Claudia este barmaniță la salonul western din oraș. Împreună stau la dispoziția turiștilor și îi ghidează prin fascinantul Clyde Town.
Orașul western de la marginea Clujului este dotat cu toate instituțiile și afacerile tipice zonei de veste a Americii din anii 1800-1900. Aici, turiștii pot găsi o bancă, farmacie, școală, frizerie, fierărie și chiar și o spânzurătoare. În Clyde Town se află și o biserică unde, contra cost se pot organiza diverse ceremonii. Peisajul este completat de poștă și de baia comună.
”Fiecare căsuță are caracteristica ei până la cel mai mic detaliu, nu doar ca aspect exterior, ci și ca decor de interior, de la tacâmurile de pe masă, care îți lasă impresia că oamenii sunt plecați undeva, până la lampa de gaz și patul făcut, care are deasupra o cruce.”, a declarat Daniel Manolescu pentru gandul.ro.