O fostă garnizoană britanică s-a transformat într-un oraș fantomă, după cei 12.000 de soldați care au locuit aici au plecat definitiv. Singurii „locuitori” rămași sunt veverițele și căprioarele care pot zbura în voie printre clădiri.
Un oraș britanic care, cândva, a fost „acasă” pentru 12.000 de militari și familiile lor a fost abandonat complet în urmă cu 12 ani, iar acum a căzut pradă sălbăticiei. Cu toate că aici există case cu patru dormitoare, un bloc de apartamente, facilități sportive și chiar propria benzinărie, a fost lăsat de izbeliște.
Nu, nu este vorba despre o așezare din mediul rural din Marea Britanie. De fapt, orașul se află în vestul Germaniei. JHQ Rheindahlen, construit în 1952, a fost cândva un oraș militar vibrant.
De-a lungul decadelor, a jucat un rol esențial în strategia Războiului Rece, dar în 2013 și-a închis definitiv porțile. „Acest loc este atât de mare încât este aproape propriul său oraș. Nu pot să cred că toată această proprietate este complet abandonată”, a dezvăluit exploratorul urban Colin Hodson, care a surprins atmosfera stranie într-un videoclip publicat pe canalul său de YouTube.
Orașul fantomă găzduiește acum doar animale sălbatice, căprioare și veverițe roșii, astfel că oricine are ocazia să ajungă aici se simte ca într-o scenă post-apocaliptică, din care prezența umană lipsește cu desăvârșire.
Ascuns în inima unei păduri dese, fostul oraș militar pare să fi fost înghițit de natură, cu clădirile abia vizibile printre copaci. Deși abandonate, acestea păstrează urmele unei epoci apuse, oferind o imagine aproape neatinsă de trecerea timpului.
Locul rămâne o investiție pierdută, de milioane de lire. Cei care l-au explorat au remarcat un contrast ciudat. În timp ce afară era cald, în interiorul locuințelor atmosfera era rece și apăsătoare.
„Asta e cu adevărat incredibil. Mă simt de parcă aș păși direct într-un scenariu din The Walking Dead. Exact așa ar arăta lumea dacă ar dispărea toată populația—natura ar pune stăpânire peste tot”, a remarcat Colin.
Deși terenul a fost returnat oficial Germaniei în 2013 și inițial existau planuri de reconversie în locuințe pentru refugiați, nimic concret nu s-a materializat. După mai bine de un deceniu, orașul rămâne abandonat, fără nicio construcție nouă.
În 2015, un grup de investitori din lumea arabă a propus transformarea orașului părăsit într-un parc de distracții, dar acele planuri nu s-au materializat. O parte din teren va fi folosită pentru antrenamentele poliției din North Rhein Westfalia, oferind un mediu extrem de realist pentru exerciții, inclusiv simulări de salvare a ostaticilor și alte operațiuni de securitate, notează mirror.co.uk.