News

Orașul american care va interzice folosirea gazului natural pentru încălzire și gătit. Care e motivul

Orașul american care va interzice folosirea gazului natural pentru încălzire și gătit. Care e motivul invocat de autorități pentru această măsură.
03.05.2023 | 22:57
Orasul american care va interzice folosirea gazului natural pentru incalzire si gatit Care e motivul
Orașul american care va interzice folosirea gazului. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Orașul american care va interzice folosirea gazului natural pentru încălzire și gătit. Care e motivul invocat de autorități pentru această măsură. În principiu, legea se va aplica clădirilor noi, însă cele vechi vor fi scutite, momentan, de această măsură.

Orașul american care va interzice folosirea gazului natural

Orașul New York va interzice folosirea gazului natural pentru încălzire și gătit în unele clădiri noi. De fapt, această măsură va fi implementată la nivelul întregului stat New York. Planul a fost conceput pentru a reduce emisiile de carbon, cu toate acestea e contestat de grupurile industriale pentru că costisitor.

ADVERTISEMENT

Conform Digi 24, prevederile au fost aprobate, iar guvernatorul Kathy Hochul a fost de acord, alături de parlamentari, cu modul în care a fost alcătuit noul buget al statului, de 229 de miliarde de dolari. “Schimbarea modului în care producem şi folosim energia pentru a ne reduce dependenţa de combustibilii fosili va contribui la asigurarea unui mediu mai sănătos pentru noi şi copiii noştri”, a transmis purtătorul de cuvânt al statului New York, Carl Heastie.

Americanii sunt profund îngrijorați de impactul pe care îl are asupra mediului sau a sănătății folosirea la scară largă a gazelor naturale și a combustibililor fosili. Zeci de orașe din SUA și din afara SUA au adoptat deja legi care interzic sau descurajează utilizarea de gaz natural în clădiri noi, pentru a proteja sănătatea publică și clima.

ADVERTISEMENT

Cum era de așteptat, măsurile au fost deja contestate aprig de grupurile din industria gazelor și de restaurante, care sunt de părere că politicienii exagerează când iau astfel de măsuri. Asta, în condițiile în care noua legislație prevede ca noile clădiri să fie dotate exclusiv cu prize electrice pentru electrocasnice și utilități, începând cu 2025.

Legea va fi aplicabilă pentru clădiri cu mai puțin de șapte etaje, începând cu 2026. Potrivit New York Times, cerințele vor intra în vigoare pentru clădirile mai înalte din 2029, în timp ce spitalele, infrastructura critică și unitățile de alimentație vor fi scutite de aceste măsuri. Mai mult, clădirile existente nu vor fi afectate de noua legislație, doar cele noi.

ADVERTISEMENT

Încălzirea globală și poluarea sunt un subiect sensibil pentru omenire, însă nu toată lumea îl ia în serios. Cu toate acestea, specialiștii transmit că în țara noastră ar putea exista veri cu peste 50 de grade Celsius în sudul României.

În România, până în 2050 recordul absolut de temperatură maximă, în jur de 50 grade Celsius, s-ar putea atinge în Bărăgan. Asta sugerează că e plauzibil după modele climatice, dar nu putem spune anul, ziua. Doar că e plauzibil ca recordul de 44,5 grade să fie doborât și să avem o temperatură record de 50 grade.

ADVERTISEMENT

Este o limită la adaptare. Ne putem adapta, dar e o limită. Organismul consumă energie și își suprasolicită anumite mecanisme, sunt situații care ar putea duce la probleme de viață și de moarte. Putem să ne adaptăm, dar nu la orice temperatură. Acum, cu greu, dar putem face față. Să acționăm să nu ajungem la acele situații limită”, a avertizat climatologul Roxana Bojariu. În țara noastră, temperatura maximă înregistrată a fost 44.3 grade Celsius în 24 iulie 2007.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de...
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula...
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula Miliardarilor, a apărut pe stradă fără sutien!
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate...
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate să facă asta! Cum a apărut supermodelul / FOTO
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și...
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Ar fi cerut sute de mii de euro pentru a rezolva probleme în justiție
Secretul unei omlete perfecte. Marile greșeli de evitat
Secretul unei omlete perfecte. Marile greșeli de evitat
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are...
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are o istorie fascinantă