Life

Orașul care ar putea să devină Salonicul României. Are tot ce îi trebuie pentru a atrage zeci de mii de turiști

Orașul din țară care ar putea deveni Salonicul României. Este format din toate cele necesare pentru a atrage cât mai mulți turiști.
19.05.2024 | 18:08
Orasul care ar putea sa devina Salonicul Romaniei Are tot ce ii trebuie pentru a atrage zeci de mii de turisti
Despre ce oraș este vorba. Sursa foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Un oraș renumit din țară are toate ”ingredientele” pentru a deveni Salonicul României. Cei care i-au trecut pragul au observat acest lucru și au venit cu argumente pentru care zona ar putea fi reinterpretată.

Ce oraș ar putea deveni Salonicul României

Realizatorul de la Radio Zu, Daniel Buzdugan, a mers în acest weekend în orașul de pe malul Dunării, Brăila, și a rămas plăcut impresionat. Într-o postare pe pagina sa de facebook, el susține că locul ar putea fi Salonicul României.

ADVERTISEMENT

Daniel Buzdugan laudă Brăila pentru îmbinarea trecutului cu prezentul, pentru casele din zona centrală cu elemente decorative din alte vremuri și pentru istoria pe care o conține orașul, încât ar putea umple o bibliotecă.

”La Brăila Aici întâlnești o foarte plăcută îmbinare a trecutului cu prezentul. Casele din zona Centrului vechi sunt bijuterii din alte vremuri. Orașul ar putea fi Salonicul României, e atâta istorie și atâta poezie și poveste în Brăila, că poți umple o bibliotecă doar cu mărturii din vremurile de altădată”, a scris Daniel Buzdugan pe Facebook.

ADVERTISEMENT

În susținerea spuselor sale, Daniel Buzdugan a dat exemple de nume importante din cultura brăileană, precum: ”Panait Istrati, prietenul lui Nikos Kazantzakis, autorul romanului Zorba grecul ( autorul grec l-a pomenit pe Panait Istrati în Zorba grecul și în Raport către El Greco), Hariclea Darclee, una din cele mai mari soprane ale lumii. Timp de 25 de ani a fost considerată cea mai mare soprană a lumii. Pentru vocea ei a compus Giacomo Puccini opera Tosca”, a mai precizat prezentatorul de la Radio Zu.

Totodată, Daniel Buzdugan amintește de Mihail Sebastian, unul dintre cei mai mari autori ai literaturii române. ”Vă invit să ascultați seara înainte de culcare o capodoperă de-a sa: Steaua fără nume (teatru radiofonic, pe Youtube) sau să citiți Orașul cu salcâmii, Accidentul sau chiar Jurnalul său apărut la Editura Humanitas”, a mai notat Daniel Buzdugan.

ADVERTISEMENT

Daniel Buzdugan a amintit de Ana Aslan

Moderatorul a amintit că în Brăila s-a născut și Ana Aslan, cea ale cărei produse din gama Gerovital H3 și Aslavital luptă contra îmbătrânirii, fiind printre cele mai apreciate din lume. Daniel Buzdugan a lăudat și peștele de Dunăre care se poate mânca în Brăila.

Realizatorul de la Radio Zu și-a încheiat vizita în zonă cu o masă savuroasă de la o cherhana populară și a amintit și de scopul cu care a vizitat orașul, pentru a susține echipa de fete de handbal-HC Dunărea.

ADVERTISEMENT

”Ar fi multe povești de spus, dar mi s-a făcut foame și mă duc să mănânc un pește de Dunăre într-unul din cele mai frumoase locuri din Brăila. M-a furat frumusețea locului și poveștile și era să uit pentru ce am venit la Brăila : pentru a susține alături de toată comunitatea brăileană performanța fetelor de la handbal”, a mai scris Daniel Buzdugan.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită