Coreea de Sud intenționează să lanseze un minister prin care să premieze cuplurile care decid să se căsătorească. În orașul Busan autoritățile doresc să creeze un minister care să se ocupe de această problemă a scăderii natalității.
În momentul actual, autoritățile țării asiatice se ocupă de această criză demografică. În acest sens, s-au gândit să ofere sume frumușele de bani pentru a încuraja tinerii să formeze familii, potrivit publicației The New Zealand Herald.
„Tinerii sunt în căutarea statutului social, iar obiceiurile lor de consum arată că se concentrează mai mult pe succesul personal în mediul online decât pe obiectivele imposibile de a se așeza la casa lor și de a avea copii”, a declarat profesorul Jung Jae-hoon, de la Universitatea pentru Femei din Seul.
Căsătoria implică multe cheltuieli, iar rata fertilității a scăzut la 0,72 copii per femeie. Oficialii speră ca prin acest stimulent financiar să reușească să convingă cuplurile să se căsătorească și să facă și copii.
În orașul Busan, autoritățile au înființat proiecte pilot prin care persoanele singure cu vârste cuprinse între 23 și 43 de ani să fie evaluate și invitate la un eveniment la care se pot întâlni cu alți oameni în ideea de a forma cupluri.
Pentru fiecare cuplu format la acest eveniment consiliile vor oferi 604 de dolari pentru ambii parteneri. Dacă cei doi rămân împreună și încep pregătirile de nuntă, autoritățile le vor oferi câte 1.200 de dolari, potrivit sursei citate.
Mai departe, dacă decizia căsătoriei rămâne valabilă și cuplul continuă acest proces, va primi aproximativ 24.000 de dolari. După ce au semnat actele, statul va ajuta și în achiziționarea unei case cu un avans de 36.000 de dolari sau 960 de dolari pe lună de chirie timp de cinci ani.
Așadar, toate familiile formate în cadrul acestui program pot primi între 64.000 și 85.000 de dolari. Dacă acest proiect are succes, se va desfășura și în anul 2025 și vor fi acceptați și cetățenii străini care lucrează sau locuiesc în zonă.
„Acest proiect este conceput pentru a depăși criza demografică pe fondul ratei scăzute a natalității din Coreea de Sud, prin formarea unei comunități locale multiculturale în viitor”, a declarat miercuri șeful districtului.