Life

Orașul care îți dă pe loc trei mii de euro. E nevoie să te muți acolo și să te angajezi

Localitatea care oferă oamenilor suma de 3.000 de euro. Trebuie să te stabilești acolo și să ai un loc de muncă stabil.
23.05.2023 | 19:14
Orasul care iti da pe loc trei mii de euro E nevoie sa te muti acolo si sa te angajezi
Localitatea care oferă oamenilor suma de 3.000 de euro. Trebuie să te stabilești acolo și să ai un loc de muncă stabil. Sursa foto: Twitter.com
ADVERTISEMENT

Oraşul care îţi dă pe loc trei mii de euro. E nevoie să te muţi acolo şi să te angajezi. Care este motivul pentru care autoritățile locale au luat această decizie. Descoperă care este țara dornică să găsească oameni în acest sens.

Localitatea care oferă oamenilor suma de 3.000 de euro. Trebuie să te stabilești acolo și să ai un loc de muncă stabil

Ponga din munții Asturiei, Spania, este localitatea care oferă oamenilor de pretutindeni un ajutor financiar în valoare de 3.000 de euro. Pentru a primi această sumă trebuie să te stabilești acolo și să ai un loc de muncă stabil.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au luat această hotărâre urmând exemplu Italiei, dar și după ce tot mai mulți spanioli au părăsit mediul rural. Potrivit propertyguides.com, politicienii își doresc să nu piardă bogăția culturală a locurilor.

Oamenii s-au îndreptat spre oraș lăsând satele abandonate. Asociația Europeană pentru Informații privind Dezvoltarea Locală arată că Spania și-a pierdut mai mult de jumătate din populație în doar două generații.

ADVERTISEMENT

Cei interesați să se mute pot cumpăra o proprietate cu numai un euro, unele orașe oferind beneficii incredibile pentru a te stabili acolo. Se crede că în felul acesta se va contribui la economie și orașul se va menține pe linia de plutire.

În altă ordine de idei, piesajele din Spania, natura, bisericile rurale și plajele pentru surfing de pe Costa Verde pot atrage oamenii. În plus, țara are legături bune de feriboturi către Marea Britanie prin Satander și Bilbao.

ADVERTISEMENT

Spania, beneficii pentru cei interesați să se mute

Un alt oraș din Spania care oferă beneficii celor interesați să se mute pentru 3.000 de euro este Olmeda de la Cuesta (Cuenca). Autoritățile locale doresc să îl readucă la viață, condiția suplimentară pentru cei interesanți fiind să construiască o casă în următorii 3 ani de la sosirea în zonă respectivă.

Pe listă se mai află O Griegos (Teruel), Galicia A Xesta (Pontevedra) și Rubina (Ourense), unde ajutorul financiar este cuprins între 150 – 300 de euro. În Mojacar oamenii au primit locuințe ieftine, printre aceștia fiind inclusiv artiști.

ADVERTISEMENT

Sursa menționată mai sus arată că, scriitorul Chris Stewart și-a creat un stil de viață minunat în mediul rural. În prezent, are propria fermă. A scris despre această experiențăinedită în cartea Driving Over Lemons.

ADVERTISEMENT
Tags: