News

Orașul care vinde case cu doar 1 euro. Trebuie să îndeplinești o singură condiție pentru a deveni proprietar

Orașul care vinde case cu doar 1 euro. Ar trebui să îndeplinești o singură condiție pentru a deveni proprietar aici. Țara în cauză este Italia.
27.05.2023 | 10:15
Orasul care vinde case cu doar 1 euro Trebuie sa indeplinesti o singura conditie pentru a deveni proprietar
Orașul care vinde case cu doar 1 euro. Foto: Ulyces
ADVERTISEMENT

Orașul care vinde case cu doar 1 euro. Ai de îndeplinit o singură condiție pentru a deveni proprietar aici. Iată despre ce este vorba!

Orașul care vinde case cu doar 1 euro

Sunt 25 de municipalități din Italia care dau case la prețul simbolic de un euro. Autoritățile au mai mult de câștigat dacă vând casele așa ieftin decât dacă le-ar da la preț întreg.

ADVERTISEMENT

Autoritățile italiene s-au trezit cu o mulțime de case lăsate moștenire de la localnicii vârstnici după ce și-au pierdut viața. Nu au avut cui să lase casele, iar populația îmbătrânită și în scădere ar însemna un singur lucru, pieirea unor locuri pitorești.

De asemenea, autoritățile au de câștigat pentru că proprietarii a două case în Italia trebuie să plătească suficiente taxe.

ADVERTISEMENT

Conform unui comunicat, nu se dorește construirea unor case futuriste, ci doar conservarea, pe cât posibil, a celor deja existente. Iar tinerii sunt atrași de prețul extrem de mic.

“Nu avem nevoie de noi construcții și de noi supraconstrucții. Strategia de îmbunătățire a mediului de locuit și de recuperare a identității noastre culturale constă în revitalizarea micilor centre abandonate sau în reamenajarea clădirilor aflate în stare de abandon, cu o poveste care reprezintă istoria noastră”, se arată într-un comunicat al echipei de la 1eurohouses.com.

ADVERTISEMENT

Ce orașe oferă case de 1 euro. Sunt unele informații care i-ar putea speria pe cumpărători

Astfel de orașe unde se dau case la 1 euro sunt Emilia-Romagna, Abruzzo și Campania sau Mussomeli. Totuși, nu toate casele sunt atât de ieftine și depinde și de regiunea din care fac parte sau de amploare proprietății.

Casele de 1 euro trebuie neapărat renovate, iar pentru acest lucru ar trebui să plătești pe puțin 20.000 de euro sau chiar mai mult. Sunt și câteva condiții aici.

ADVERTISEMENT

Cumpărătorii caselor de 1 euro trebuie să prezinte un plan bine pus la punct al viitoarelor renovări, în 2 sau maximum 12 luni de la cumpărare. Toate lucrările au termen de finalizare trei ani, scrie The Independent.

Condiții sunt mai multe, dintre care prima este ca cumpărătorul să suporte cheltuielile pentru întocmirea actelor și să pregătească proiectul de renovare amintit.

Dacă lucrările nu se vor termina în trei ani, atunci depozitul de 5.000 de euro pe care sunt obligați să-l depună va fi pierdut. În unele zone fațada caselor nu poate fi schimbatăm ci doar interiorul.

ADVERTISEMENT
Tags: