Life

Orașul cu apartamente ieftine în care se mută tot mai mulți tineri și familiști. E la o aruncătură de băț de București și are cea mai mare creștere a populației din Europa

Orașul care a câștigat peste 30.000 de locuitori în ultimii ani. Este așezarea urbană cu cea mai rapidă creștere demografică din întreaga Europă.
05.07.2024 | 19:00
Orasul cu apartamente ieftine in care se muta tot mai multi tineri si familisti E la o aruncatura de bat de Bucuresti si are cea mai mare crestere a populatiei din Europa
Orașul care a câștigat peste 30.000 de locuitori în ultimii ani. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Pandemia i-a făcut pe români să își schimbe preferințele stilului de viață. Așa se face că, în ultima vreme, mulți au plecat din Capitală și s-au îndreptat spre locurile mai liniștite. Cu toții au ”fugit” spre un oraș din apropierea Bucureștiului care, potrivit datelor, a înregistrat cea mai rapidă creștere a populației.

Popești Leordeni, paradisul celor care caută liniștea lângă București

Românii nu mai vor să trăiască zi de zi în agitația marilor orașe. În ultima vreme, este mai mult decât vizibilă tendința multora de a se muta în locurile liniștite, nu prea departe de centrele urbane dezvoltate.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, atracția multor bucureșteni a devenit Popești Leordeni. Orașul de lângă București se poate lăuda cu cea mai rapidă creștere a numărului de locuitori din întreaga Europă.

Cei care au făcut deja pasul de a se muta aici nu regretă nicio secundă decizia luată. În Popești Leordeni, locuințele sunt mult mai ieftine decât în Capitală.

ADVERTISEMENT

Potrivit site-urilor de specialitate, în Popești Leordeni există apartamente și la 35.000 de euro. La acest preț, în București, a devenit aproape imposibil să mai găsești chiar și o garsonieră.

Atunci când au ajuns primii locuitori în Popești Leordeni, în locul caselor de azi se aflau numai păduri. În prezent, zona s-a populat, iar cartierele sunt din ce în ce mai numeroase.

ADVERTISEMENT

Popești Leordeni a câștigat peste 30.000 de locuitori în ultimii 10 ani

Potrivit datelor Eurostat, în Popești Leordeni s-a înregistrat cea mai mare creștere demografică din Europa. În ultimii zece ani, populația de aici a crescut semnificativ, depășind cu mult alte orașe mai mari.

Nu doar Popești Leordeni a devenit un paradis pentru cei care vor să scape de agitația orașului. Și zona din Nordul Bucureștiului s-a dezvoltat, iar în prezent, Otopeni este ”acasă” pentru mii de locuitori.

ADVERTISEMENT

Aici, s-au construit adevărate cartiere în jurul aeroportului, semn că populația preferă să stea la periferie. În continuare, această zonă se extinde, iar Otopeni se poate lăuda cu o creștere demografică de 8.000 de locuitori în doar 10 ani.

La polul opus, Popești Leordeni a câștigat în decursul unui deceniu 31.000 de locuitori. Acesta este semnul clar al preferințelor românilor care aleg să meargă în marile orașe în scop profesional, dar preferă liniștea pentru viața de zi cu zi.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Pericol de moarte pe litoralul românesc. Problema care trebuie evitată neapărat
Pericol de moarte pe litoralul românesc. Problema care trebuie evitată neapărat
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși