Litoralul este un spațiu adorat de călători, în special în sezonul cald, însă un oraș de la malul mării a ajuns să fie abandonat. Mulți turiști îl vizitau în trecut pentru că era o comunitate prosperă și cu multe lucruri de oferit.
David Burnip, renumit pentru vlogurile pe care le face în mediul online, a dezvăluit care este destinația de vacanță de la malul mării care a fost lăsată de izbeliște. Creatorul de conținut, cunoscut sub numele de Wandering Turnip, spune că odinioară locul era căutat de oameni.
Orașul despre care acesta vorbește nu se află în România, ci se găsește în nordul Marii Britanii. Localitatea este situată în comitatul Durham și se numește Horden. În trecut, aici locuia o comunitate minieră.
Timp de trei decenii la rând a deținut recordul european pentru cea mai mare cantitate de cărbune extrasă de muncitori într-o singură zi, dintr-o singură mină. Din păcate, a început să intre în declin odată cu dispariția industriei miniere, în 1987.
Locuitorii și cei care lucrau în minele de cărbuni au plecat în speranța unui viitor mai bun. În acest oraș de la malul mării, în prezent, casele se vând cu foarte puțini bani, doar că nimeni nu le vrea. Un imobil poate fi achiziționat cu 20.000 de euro.
„Horden este un fost oraș minier. Mina de cărbune de aici a fost deschisă în anul 1900 și a funcționat pe tot parcursul secolului XX. La un moment dat, mina avea 4.000 de angajați.
Acum, majoritatea au plecat, iar străzile sunt pustii și clădirile sunt baricadate”, a povestit vlogger-ul pe YouTube. David Burnip susține că perioada de glorie a acestui loc mai este amintită doar de o statuie a unui miner.
Aceasta poartă denumirea de „marram”, care în dialectul local înseamnă „prieten”. Statuia îl reprezintă pe miner cu inima smulsă din piept. Acest aspect simbolizează felul în care s-a închis mina, distrugând spiritul comunității.
Orașul de la malul mării care a fost abandonat are un parc interesant, cu cele mai bine păstrate secrete ale locului. Acesta oferă informații despre istoria mineritului. În plus, aici există un sit inovator de tratare pasivă a apelor de mină, creat de autoritatea cărbunelui în 2011.