Life

Orașul dezvoltat în care casele se vând la prețuri uluitoare. Te costă un dolar să îți cumperi o proprietate

Localitatea evoluată unde casele sunt scoase la vânzare la costuri extrem de mici. Doar un dolar este prețul pentru o locuință.
21.03.2024 | 19:10
Orasul dezvoltat in care casele se vand la preturi uluitoare Te costa un dolar sa iti cumperi o proprietate
Localitatea evoluată unde casele sunt scoase la vânzare la costuri extrem de mici. Doar un dolar este prețul pentru o locuință. Sursa foto: freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul dezvoltat în care casele se vând la prețuri uluitoare. Te costă un dolar să îți cumperi o proprietate. Care este motivul pentru care autoritățile din regiune au luat această decizie și câte case își caută cumpărător.

Localitatea evoluată unde casele sunt scoase la vânzare la costuri extrem de mici. Doar un dolar este prețul pentru o locuință

Localitatea evoluată unde casele sunt scoase la vânzare la costuri extrem de mici. Doar un dolar este prețul pentru o locuință. Autoritățile au anunțat că mai mult de 15.000 de case sunt abandonate de ani buni.

ADVERTISEMENT

Orașul încearcă un program care a mai fost propus și în urmă cu multă vreme, în 1970. Acesta se află în Statele Unite ale Americii și este unul dintre cele mai populare și mai bine dezvoltate orașe independente din Maryland.

Concret, este vorba de Baltimore, situat în partea centrală a statului, pe malul râului Patapsco, în jurul gurii de vărsare a acestuia. Localitatea este construită la o distanță de aproximativ 40 de mile la nord-est de Washington.

ADVERTISEMENT

În acest loc autoritățile au transmis că se vând locuințele aflate în ruină pentru numai un dolar bucata celor care vor să le salveze sau să construiască altceva pe terenul respectiv. Inițiativa urmărește să revitalizeze cartierele cu rate ridicate ale criminalității și cu surplus de locuințe vacante.

Câte case sunt scoase la vânzare în Baltimore, la doar 1 dolar

Baltimore are foarte multe oportunități pentru oameni. Aici autoritățile au scos la vânzare 200 de case la doar 1 dolar bucata. Locuințele care se află pe listele politicienilor se află de multă vreme în proprietatea statului.

ADVERTISEMENT

Aceste case sunt abandonate și urmează să fie date rezidenților. Măsura pare să fie una potrivită, spun cei de la conducere. Consiliul a aprobat proiectul în urmă cu puțină vreme, cu un vot de 4-1, potrivit Business Insider.

Cu toate acestea, oferta neașteptată și unică s-ar putea să nu atragă foarte multe persoane. Cel mai probabil oamenii vor sta departe de această oportunitate pentru că orașul american se confruntă cu un val de infracționalitate violentă.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv este rata de abandon din Baltimore care afectează în mod semnificativ regiunea americană. Conform recensământului din 2020, acestea au dus la o scădere a populației cu 5,7% într-un singur deceniu.

ADVERTISEMENT