Life

Orașul din Europa care angajează mii de șoferi și agenți de pază. Se câștigă salarii între 1.900 și 3.200 de euro pe lună

Care este orașul din Europa care angajează mii de șoferi și agenți de pază. Salariile pornesc de la aproape 2.000 de euro și pot depăși 3.000.
21.02.2023 | 17:24
Orasul din Europa care angajeaza mii de soferi si agenti de paza Se castiga salarii intre 1900 si 3200 de euro pe luna
Orașul din Europa care angajează mii de șoferi și agenți de pază. Foto: Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Există un oraș în Europa care este în căutare de mii de șoferi, dar și agenți de pază. Salariile care sunt propuse nu sunt deloc neglijabile, cu sume pornind de la aproape 2.000 de euro lunar.

Orașul din Europa care angajează mii de șoferi și agenți de pază

Orașul care vrea să angajeze mii de șoferi și nu numai este chiar Parisul, care se pregătește din timp pentru găzduirea Jocurilor Olimpice din 2024. Salariile nu sunt deloc mici. Acestea încep de la 1.900 de euro, dar pot ajunge și la peste 3.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Regia Pariziană de Transporturi (RATP) care vrea să fie pregătită cu un an jumătate înainte de începerea faimoasei competiții din Paris.

Astfel, aceasta caută să angajeze circa 6000 de persoane, conform unui anunț făcut de preşedintele său director-general, fostul premier Jean Castex.

ADVERTISEMENT

Acesta a spus că RATP face tot posibilul pentru ca serviciile de transport să fie unele pe măsură pentru evenimentele sportive viitoare, ce vor începe cu Cupa Mondială de rugby din septembrie şi octombrie 2023 și continuă și în 2024.

“Vom face totul pentru a fi pregătiţi la Cupa Mondială de rugby din septembrie şi octombrie anul acesta şi, mai ales, pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2024. Principala problemă întâmpinată de RATP este legate de dificultăţile de angajare”, a precizat Jean Castex, conform AFP.

ADVERTISEMENT

Anul 2022, catastrofal pentru transportul din Paris

Finalul anului 2022 a fost catalogat drept unul „catastrofal” pentru regia de transport din Paris, deoarece un sfert din patru cu auto era nefuncțional.

Traficul cu metroul a scăzut aproape la 20% anul trecut și tocmai de aceea oficialii sau decis să fie luate măsuri importante pentru ca serviciile de transport să fie restabilite la nivelul de dinainte de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Totuși, au existat multe obstacole, cum ar fi demisiile, dar și dificultățile în găsirea de personal potrivit. Mai precis, autoritățile pariziene din transporturi vor să angajeze 2.700 de şoferi de autobuz, 400 de conductori de metrou şi 700 de agenţi de staţii.

ADVERTISEMENT
Tags: