De mai mulți ani un oraș din Europa se mândrește cu cele mai verzi acoperișuri. În această parte a lumii autoritățile au făcut ca țiglele caselor să fie schimbate în păduri urbane. Turiștii adoră destinația pentru că are obiective importante de văzut.
Basel este localitatea europeană care are o priveliște spectaculoasă asupra orizontului. Acest lucru se datorează acoperișurilor care au fost transformate radical. În prezent, acestea sunt adevărate păduri urbane adorate de toată lumea.
Orașul elvețian este adorat de mulți vizitatori din întreaga lume. Acesta a îndeplinit o misiune ecologică foarte importantă. Toate acoperișurile nefolosite au ajuns să fie acum niște grădini spectaculoase și cu multă verdeață.
Acest lucru se datorează unor politici care au fost stabilite cu zeci de ani în urmă de către autorități. În prezent, fiecare locuitor are în medie peste cinci metri pătrați sau aproximativ dimensiunea unui balcon mare.
Acoperișurile schimbate în grădini urbane se găsesc atât la clădirile mici, cât și la imobilele de birouri. Spațiile deschise sunt unele vaste și atrag numeroase păsări, cum ar fi mierlele care își fac cuiburi în aceste locuri.
Cunoscătorii din industrie au dezvăluit că s-au folosit semințe și plante indigene. În plus, niciunul dintre acoperișurile verzi nu a fost tratat ca un exercițiu de bifare. Dimpotrivă, s-a investit foarte mult timp și mai ales, muncă.
Mai mult, acoperișurile din acest oraș european nu au doar grădini spectaculoase, ci și panouri solare. Acestea oferă un beneficiu economic clar pentru că sunt rentabile pentru toată lumea din comunitatea locală.
„Transformarea unui oraș nu este un proces simplu”, a spus Stephan Brenneisen, cercetător în ecologia urbană și unul dintre oamenii care au lucrat la standardele pentru acoperișurile verzi din Basel, relatează Adevărul.
„Oamenii adoră să creeze broșuri despre inițiativele lor ecologice, dar dacă acestea nu sunt urmate de acțiuni concrete, rămân doar un alibi. La un moment dat, trebuie să devină obligatorii”, a completat expertul, mai arată sursa citată.
În altă ordine de idei, orașul cu acoperișuri schimbate în păduri urbane are numeroși turiști. Călătorii acordă destinația de vacanță din Elveția datorită istoriei, arhitecturii și obiectivelor sale. Centrul Vechi din Basel, Primaria și muzeul Kunstmuseum nu trebuie ratate de nimeni.
Catedrala Munster și Spalentor, poarta fortificată care datează din anul 1370 trebuie neapărat să se găsească pe lista turiștilor. Aceasta esta poarta orașului, adică principala cale de acces în Basel. Grădina Zoologică (Zoologischer Garten), cunoscută de localnici drept Zolli, a fost fondată în 1874.