Life

Orașul din Europa care introduce taxă de intrare pentru turiști. Sunt și români care îl vizitează

Încă un oraș european introduce o taxă de acces pentru turiști. Cât vor trebui să scoată românii din buzunar, de acum încolo, dacă vor să îl viziteze.
28.05.2024 | 09:47
Orasul din Europa care introduce taxa de intrare pentru turisti Sunt si romani care il viziteaza
Încă un oraș din Europa introduce taxa pentru turiști. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un nou oraș european a adoptat o măsură pentru a reduce turismul excesiv. Este vorba despre introducerea unei taxe pentru turiști. Românii care au de gând să viziteze acest oraș trebuie să scoată bani din buzunar.

Încă un oraș european introduce o taxă de acces pentru turiști

Turismul excesiv a început să reprezinte o reală problemă pentru unele dintre cele mai cunoscute orașe din lume. Pentru a limita numărul de vizitatori, autoritățile din mai multe destinații turistice au apelat la introducerea taxei de vizitare.

ADVERTISEMENT

Veneția a fost orașul european care a dat startul introducerii taxei pentru turiști. De acum încolo, cine vrea să vadă orașul italian trebuie să scoată bani în plus din buzunar.

Se pare că nu doar italienii au ajuns la concluzia că o astfel de taxă este benefică. Mai nou, un alt oraș european a introdus taxa pentru turiști tot din același motiv. Mai exact, pentru a reduce turismul în masă.

ADVERTISEMENT

Românii care au de gând să viziteze orașul Lauterbrunnen din Elveția trebuie să știe că aici se ia în calcul introducerea unei taxe pentru vizitatori. Fiind una dintre cele mai frumoase zone din Elveția, nu este de mirare că numărul turiștilor a atins cote alarmante.

Care va fi taxa pentru turiștii care vor să intre în orașul Lauterbrunnen din Elveția

Autoritățile au căutat soluții pentru diminuarea turismului în masă și au ajuns la concluzia că introducerea taxei pentru vizitare este cea mai bună variantă. Orașul elvețian are 800 de locuitori, însă numărul turiștilor aglomerează zona. Aproape în fiecare sezon străzile sunt pline de vizitatori dornici să se bucure de frumusețile locului.

ADVERTISEMENT

Momentan, introducerea taxei pentru turiști este la nivel de propunere. Autoritățile iau în calcul mai multe variante, însă se vor opri asupra celei care va fi cea mai rentabilă pentru ambele părți.

Taxa de intrare în orasul Lauterbrunnen va fi plătită de o anumită categorie de turiști. Mai exact, de către cei care aleg să viziteze orașul întreaga zi cu mașina.

ADVERTISEMENT

Achitarea taxei se va face exclusiv online. Pentru a li se garanta accesul în oras, vizitatorii trebuie să descarce o aplicație de unde se va efectua și plata.

Taxa de intrare în orașul Lauterbrunnen este cuprinsă între 5 și 10 franci elvețieni și este, momentan, cea mai mare din întreaga Europă. Însă, există și o categorie de turiști care nu va fi nevoită să scoată bani din buzunar.

Autoritățile elvețiene au declarat că nu toată lumea va fi obligată să plătească taxa de intrare în orașul Lauterbrunnen din Elveția. Excepția de la regulă o vor face cei care ajung în oraș cu transportul public sau cei care au rezervat un hotel în zonă.

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”