Life

Orașul din Europa care te plătește ca să mergi cu bicicleta. Banii îi primești numai dacă lași mașina acasă

Localitatea europeană care oferă bani celor care se deplasează cu bicicleta. Oamenii trebuie să lase mașina în parcare.
13.05.2024 | 16:40
Orasul din Europa care te plateste ca sa mergi cu bicicleta Banii ii primesti numai daca lasi masina acasa
Localitatea europeană care oferă bani celor care se deplasează cu bicicleta. Oamenii trebuie să lase mașina în parcare. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Orașul din Europa care te plătește ca să mergi cu bicicleta. Banii îi primești numai dacă lași mașina acasă. Municipalitatea este dispusă să acorde pentru acest proiect fonduri care se ridică la valoarea de 1,2 milioane.

Localitatea europeană care oferă bani celor care se deplasează cu bicicleta. Oamenii trebuie să lase mașina în parcare

Localitatea europeană care oferă bani celor care se deplasează cu bicicleta. Oamenii trebuie să lase mașina în parcare și să apeleze la bicicletă ca mijloc de transport pentru a face naveta zilnică la locul de muncă.

ADVERTISEMENT

Inițiativa are loc în Florența, Italia, și urmează să fie pusă în aplicare începând cu data de 3 iunie 2024. Proiectul, intitulat „Pedalează, Florența te premiază”, este luat în calcul pe parcursul unui an și are drept scop schimbarea obiceiurilor de mobilitate în rândul cetățenilor.

În plus, vrea să îi încurajeze pe șoferi să renunțe la autoturisme și să își îndrepte atenția spre un mijoc de transport care nu poluează. Totodată, bicicleta este o modalitate de deplasare mult mai sănătoasă și mai durabilă.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, cei care renunță la mașina personală sunt recompensați în acest program. Oamenii pot câștiga până la 30 de euro pe lună, adică încasează 20 de cenți pe kilometru, plus 5 cenți pentru fiecare kilometru pe cicluri „generice”, atâta vreme cât stau pe raza orașului Florența.

Potrivit The Mayor, nu vor fi lăsați deoparte navetiștii care folosesc în fiecare zi bicicletele pentru a se deplasa. Aceștia primesc recompense generoase, fiind vorba de până la 15 cenți pe kilometru dacă merg deja cu acest mijloc de transport.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să facă cetățenii din Florența

Cetățenii din Florența care vor să beneficieze de un venit în plus trebuie să se înscrie începând cu data de 13 mai 2024 în acest program. Înregistrarea se face prin intermediul aplicației Pin Bike. Apoi, aceștia primesc un dispozitiv antifraudă.

Acesta este un sistem brevetat pentru certificarea și monitorizarea traseelor urbane. Sursa citată mai arată că, dispozitivul hardware Bluetooth are rolul de a certifica utilizarea efectivă a bicicletei. De asemenea, utilizatorii primesc un suport pentru smartphone pentru ghidon.

ADVERTISEMENT

În plus, municipalitatea le oferă oamenilor lumini de semnalizare. Cu toate acestea autoritățile anunță că vor fi distribuite numai 2.000 de astfel de truse, ceea ce înseamnă că există riscul să se epuizeze extrem de rapid.

Autoritățile oferă un bonus de 100 de euro în fiecare lună primilor 200 de utilizatori care adună cele mai multe puncte în aplicație prin diverse „acțiuni virtuoase”, inclusiv numărul de kilometri parcurși cu bicicleta sau participarea la evenimente și chestionare.

ADVERTISEMENT
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de...
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula...
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula Miliardarilor, a apărut pe stradă fără sutien!
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate...
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate să facă asta! Cum a apărut supermodelul / FOTO
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și...
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Ar fi cerut sute de mii de euro pentru a rezolva probleme în justiție
Secretul unei omlete perfecte. Marile greșeli de evitat
Secretul unei omlete perfecte. Marile greșeli de evitat
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are...
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are o istorie fascinantă