Life

Orașul din Europa care vrea să interzică închirierea apartamentelor de către turiști. Foarte mulți români iubesc să-și facă vacanțele aici

Orașul din Europa unde va fi interzisă închirierea apartamentelor de către turiști. Foarte mulți români merg aici în vacanță.
22.06.2024 | 13:43
Orasul din Europa care vrea sa interzica inchirierea apartamentelor de catre turisti Foarte multi romani iubesc sasi faca vacantele aici
Orașul din Europa care vrea să interzică închirierea apartamentelor de către turiști. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul din Europa care vrea să interzică, în următorii ani, închirierea apartamentelor de către turiști. Mulți români adoră această destinație și vin în număr mare aici.

Orașul din Europa care vrea să interzică închirierea apartamentelor de către turiști. De când va fi pusă aplicare măsura

Barcelona se numără printre destinațiile turistice cele mai apreciate de turiști. Multe persoane vizitează în număr mare acest oraș, care oferă o experiență foarte plăcută, mai ales datorită obiectivelor turistice.

ADVERTISEMENT

Orașul va interzice, până în 2028, închirierea de apartamente de către turiști. În acest fel, autoritățile încearcă să limiteze creșterea costurilor locuințelor pentru a face orașul locuibil.

Astfel, în următorii ani, Barcelona va renunța la licențele celor 10.101 de apartamente aprobate în acest moment pentru închirierea pe termen scurt. Anunțul a fost făcut vineri de primarul orașului, Jaume Colboni.

ADVERTISEMENT

“Ne confruntăm cu ceea ce credem că este cea mai mare problemă a Barcelonei”, a declarat edilul în cadrul unui eveniment guvernamental. Acest lucru înseamnă că, din 2019, “apartamentele turistice aşa cum le gândim astăzi vor dispărea din oraşul Barcelona”.

Barcelona este cel mai vizitat oraș din Spania de către turiștii străini. Acest lucru a dus la un boom al chiriilor pe termen scurt. Pe de altă parte, din această cauză, unii rezidenți nu își mai permit să închirieze un apartament, deoarece chiriile au crescut, în ultimii 10 ani, cu 68%.

ADVERTISEMENT

De asemenea, costurile de cumpărare a unei case au crescut și ele cu 38%, după cum a mai său Collboni. Primarul orașului a mai spus că accesul la locuințe a devenit “un motor al inegalității”, mai ales pentru tineri, potrivit The Guardian, citat de observatornews.ro.

Mai multe orașe au luat această decizie

Guvernele locale au anunțat restricții în privința închirierilor pe termen scurt în locuri cum ar fi Insulele Canare din Spania. Astfel de măsuri au fost aplicate și în Lisabona și Berlin.

ADVERTISEMENT

“Este vorba de a face toate eforturile necesare pentru a garanta accesul la locuinţe la preţuri accesibile”, a postat pe X ministrul socialist al locuinţelor din Spania, Isabel Rodriguez.

Airbnb, platforma de închirieri de vacanță, găzduiește un număr mare de înregistrări în Barcelona Reprezentanții acesteia nu au răspuns imediat solicitării de a comenta.

“Collboni face o greşeală care va duce la sărăcie [mai mare] şi şomaj”, a transmis Asociaţia de apartamente turistice din Barcelona, ​​Apartur. Asociația a mai transmis că numărul de apartamente turistice ilegale va crește în urma acestei interdicții.

În schimb, hotelurile vor beneficia de pe urma acestei măsuri. Asociația hotelieră din Barcelona a refuzat să ofere un comentariu privind anunțul de vineri.

“Acele 10.000 de apartamente vor fi folosite de locuitorii oraşului sau vor fi scoase pe piaţă pentru închiriere sau vânzare”, a mai transmis Collboni.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink