Life

Orașul din Europa în care se vorbește limba română. Localnicii o știu la perfecție și o folosesc mai mereu

Orașul din Europa unde românii se pot simți ca acasă. Adevăratul motiv pentru care localnicii de aici vorbesc foarte bine limba română.
29.06.2024 | 09:37
Orasul din Europa in care se vorbeste limba romana Localnicii o stiu la perfectie si o folosesc mai mereu
Orașul din Europa unde toți localnicii vorbesc foarte bine limba română. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Românii care vor călători vara aceasta prin Europa s-ar putea să aibă parte de o surpriză. Într-o faimoasă destinație de vacanță, turiștii români se vor simți ca acasă. Motivul?! Aici se vorbește limba română.

Orașul din Europa unde românii se pot simți ca acasă

Dacă aveai impresia că la doar la noi în țară se vorbește perfect limba română, ei bine, te-ai înșelat. În Europa, mai există o țară în care locuitorii au învățat să vorbească limba română.

ADVERTISEMENT

În una dintre cele mai vizitate țări de către turiștii români, un oraș aparte le-a atras atenția tuturor. Metsovo, din Grecia, a devenit un punct de atracție turistică, iar localnicii vorbesc foarte bine limba română.

Românii care vor ajunge în Metsovo, vor descoperi un mic colț de rai. Este un oraș tipic grecesc, unde timpul pare că a stat în loc. Locuitorii de aici nu doar că au învățat limba română, dar se pare că au și preluat din spiritul nostru ospitalier.

ADVERTISEMENT

Metsovo se află în Munții Pindus, din Grecia, ceea ce înseamnă că, în general, turiștii aleg această destinație pentru a activitățile de iarnă. Metsovo este la fel de fermecător și vara și, așa se face că unii turiști se aventurează aici și când sunt multe grade în termometre.

Metsovo este unul dintre orașele Greciei unde tradițiile s-au păstrat de-a lungul anilor. Românii care vor să ajungă aici, trebuie să știe că se pot bucura de mâncăruri delicioase, de faimosul vin de Metsovo, dar și de multe alte bunătăți.

ADVERTISEMENT

Adevăratul motiv pentru care în Metsovo se vorbește limba română

În zonă, Metsovo mai este cunoscut și sub numele de ”orașul vlahilor.” În această zonă, se vorbește limba română datorită prezenței unei comunități de aromâni. Aceștia mai poartă și numele de ”vlahi”, aceasta fiind denumirea pentru grupurile etnice din Balcani.

Aromânii din Metsovo vorbesc foarte bine aromâna, care este un dialect al limbii române. Atunci când aromânii au migrat, Mestovo a fost unul dintre orașele unde au decis să se stabilească. În prezent, comunitatea de aromâni din Grecia este una semnificativă.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, aromânii sau vlahii, așa cum mai sunt cunoscuți, au făcut tot posibilul pentru a-și păstra limba, tradițiile și cultura. Așa se face că, în ciuda influențelor grecești, comunitatea de aromâni nu a renunțat nicio secundă la identitatea ei.

Cu alte cuvinte, Metsovo poate fi destinația ideală pentru turiștii români. În afara faptului că se vor simți ca acasă, românii se pot bucura de mixul de culturi, dar și de peisajele unice, atât pe timpul iernii, cât și pe timpul verii.

ADVERTISEMENT
Atenție, imagini horror » Glezna lui Messi, distrusă în finala Copa America: Leo...
Atenție, imagini horror » Glezna lui Messi, distrusă în finala Copa America: Leo a izbucnit în lacrimi pe bancă
Cum să folosești corect aerul condiționat de la mașină. Sfaturi pentru economia de...
Cum să folosești corect aerul condiționat de la mașină. Sfaturi pentru economia de combustibil: „nu mori, va fi rece mașina” VIDEO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Am văzut genunchii îngrămădiţi acolo". Cadavrul unui bărbat de 50 de ani, găsit într-o valiză abandonată de câteva zile pe marginea drumului, în Vaslui
Cu ce se ocupă, de fapt, socrii lui Ianis Hagi. Cine sunt părinții...
Cu ce se ocupă, de fapt, socrii lui Ianis Hagi. Cine sunt părinții Elenei Tănase
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
Gigi Becali a făcut show la nunta lui Ianis Hagi. A aruncat cu...
Gigi Becali a făcut show la nunta lui Ianis Hagi. A aruncat cu zeci de mii de euro în lăutari. Imagini fabuloase cu patronul FCSB
Cum e bine să plătești în Grecia. Cash sau card? Ce spun turiștii...
Cum e bine să plătești în Grecia. Cash sau card? Ce spun turiștii care au testat variantele
Gigi Becali, forțat de soție să meargă la nuntă la nașul Ianis Hagi....
Gigi Becali, forțat de soție să meargă la nuntă la nașul Ianis Hagi. A venit cu Rolls Royce-ul condus chiar de el și a făcut SPECTACOL
Motivele pentru care urșii și-au schimbat radical comportamentul, preferând orașele în locul pădurilor....
Motivele pentru care urșii și-au schimbat radical comportamentul, preferând orașele în locul pădurilor. STUDIU
Desertul biblic absolut delicios, consumat la Cina cea de Taină. Este ușor de...
Desertul biblic absolut delicios, consumat la Cina cea de Taină. Este ușor de preparat și conține doar ingrediente menționate în Cartea Sfântă