Life

Orașul din Europa invadat de șobolani gigantici. Unii sunt de mărimea unei pisici

Un oraș din Europa a ajuns să fie invadat de șobolani gigantici. Unii spun că anumite rozătoare sunt de mărimea unei pisici.
19.03.2023 | 18:44
Orasul din Europa invadat de sobolani gigantici Unii sunt de marimea unei pisici
Orașul din Europa care a fost invadat de șobolani. Sursă foto: captură video, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Șobolanii fac ravagii într-un oraș din Europa. Inclusiv autoritățile din zonă sunt șocate de ceea ce s-a putut întâmpla. Nu doar că unele rozătoare sunt gigantice, dar acestea destabilizează stâncile care există de-a lungul coastei pitorești.

Orașul din Europa unde șobolanii gigantici fac ravagii

Este vorba despre orășelul Tenby din Țara Galilor. De altfel, orașul este și unul turistic cunoscut în Europa. Odată cu invazia de șobolani gigantici însă, lucrurile s-ar putea schimba. Locuitorii trăiesc într-o adevărată teroare, având în vedere actuala situație, notează Metro.

ADVERTISEMENT

Unii șobolani gigantici ajung chiar și la dimensiunea unei pisici, spun locuitorii din zonă. De asemenea, ce este și mai rău este că aceștia au început să își construiască vizuine în stâncile de-a lungul coastei pitorești. O reacție în test sens a venit și din partea lui Roger Miles, care este navigator.

Acesta susține că în ultimele luni, problema rozătoarelor a devenit una cât se poate de gravă. Șobolanii gigantici sunt peste tot, a avertizat acesta. ”După-amiază și dimineața devreme, șobolani peste tot. Există o anumită zonă în care vezi că părți din stânci au fost erodate”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Un alt localnic în schimb se teme pentru ce ar putea urma. Acesta susține că rozătoarele au făcut niște daune structurale destul de mari. Astfel, există posibilitatea ca unele stânci să cedeze. Tocmai din acest motiv, îngrijorările sunt la ordinea zilei.

”Daunele structurale pe care le-ar putea face stâncii sunt cea mai mare îngrijorare”, a declarat pentru BBC și un alt localnic, Derek Brown, care s-a arătat extrem de revoltat de întreaga situație. În ceea ce privește măsurile luate de autorități, edilul orașului spune că există o mobilizare.

ADVERTISEMENT

Oamenii din oraș trăiesc într-o teroare continuă

Mai exact, primarul orașului, Sam Skyrme-Blackhall, le-a explicat celor de la BBC că autoritățile „iau măsuri”. De asemenea, potrivit acestuia, au fost puse deja zeci de capcane în speranța că șobolanii gigantici vor ajunge să fie eliminați.

Chiar și așa, cei mai mulți localnici nu sunt deloc liniștiti. O altă persoană care locuiește în oraș spune că aceste rozătoare se reproduc extrem de repede. Tocmai din acest motiv, chiar dacă unele dintre ele ajung să fie ucise, altele se nasc în același timp.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta a mai adăugat că atât el, cât și alți localnici trăiesc într-o teroare continuă. Nici măcar momeala pentru șobolani nu este o idee prea bună, în condițiile în care unele rozătoare pot fi extrem de inteligente.

”Nu îi poți ucide mai repede decât se pot reproduce. Odată ce sunt aici, sunt aici pentru a rămâne. În plus, sunt animale inteligente, așa că vor înțelege în curând că momeala nu este bună pentru ei. Trăim în teroare”, a mai spus un alt rezident.

ADVERTISEMENT