Life

Orașul din Europa unde e cel mai bine să trăiești astăzi. Locuitorii de aici sunt cei mai mulțumiți și nu ar schimba nimic

Localitatea europeană unde se trăiește cel mai bine în prezent. Oamenii sunt încântați de regiune și nu ar face nicio transforme.
03.06.2024 | 10:15
Orasul din Europa unde e cel mai bine sa traiesti astazi Locuitorii de aici sunt cei mai multumiti si nu ar schimba nimic
Localitatea europeană unde se trăiește cel mai bine în prezent. Oamenii sunt încântați de regiune și nu ar face nicio transforme. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Orașul din Europa unde e cel mai bine să trăiești astăzi. Locuitorii de aici sunt cei mai mulțumiți și nu ar schimba nimic. Rezultatele obținute sunt mai slabe decât în anul 2019, arată cercetarea efectuată destul de recent.

Localitatea europeană unde se trăiește cel mai bine în prezent. Oamenii sunt încântați de regiune și nu ar face nicio transforme

Localitatea europeană unde se trăiește cel mai bine în prezent. Oamenii sunt încântați de regiune și nu ar face nicio transforme. Alegerea a fost făcută pe baza unui sondaj realizat în perioada ianuarie – aprilie 2023.

ADVERTISEMENT

La acest sondaj au participat 71.153 de locuitori din 83 de orașe din UE, state membre EFTA, Marea Britanie, Balcanii de vest și Turcia. Potrivit Politico, Uniunea Europeană (UE) a întocmit un raport de 112 pagini.

Cercetarea arată că oamenii sunt satisfăcuți de orașul în care trăiesc cu toate că rezultatele sunt mai slabe decât în 2019. Așa se face că prima poziție este ocupată de Zurich, capitala Elveției, care a primit o rată de satisfacție de 97%.

ADVERTISEMENT

Locuitorii din acest oraș european sunt mulțumiți de situația financiară, de locul de muncă, de transportul public, de serviciile de sănătate și de calitatea aerului. Oamenii de aici par să nu fie deranjați de absolut nimic.

De asemenea, sursa menționată mai arată că locul este cel mai bun oraș european pentru persoanele LGBTQ+ și pentru persoanele în vârstă. Pe de altă parte, numai 11% dintre locuitori sunt de acord că aici se găsește ușor o locuință la un preț rezonabil.

ADVERTISEMENT

Locul al doilea este ocupat de Groningen, Olanda. Orașul din Țările de Jos are un nivel ridicat de satisfacție. Datele sondajului arată că 96% dintre oameni spun că sunt fericiți să trăiască în această regiune de pe glob.

Al treilea loc îi aparține orașului Copenhaga din Danemarca. Localitatea este renumită pentru statuia Mica Sirenă, care este principala atracție turistică. De asemenea, locuitorii de aici spun că trăiesc într-un oraș sigur.

ADVERTISEMENT

Cluj-Napoca, pe locul 10 în sondaj

Surpriza clasamentului se găsește pe locul 10 în topul UE, state membre EFTA, Marea Britanie, Balcanii de vest și Turcia. Mai exact, pe această poziție se află o localitate importantă din România și anume, Cluj-Napoca.

Locuitorii din Cluj-Napoca trăiesc foarte bine. Siguranța, transportul în comun și oportunitatea de a găsi ușor o slujbă bună și bine plătită îi fac pe oameni să fie mulțumiți de orașul în care locuiesc la ora actuală.

Pe de altă parte, orașul este pe locul 3 în Europa când vine vorba de procentul locuitorilor care consideră că nivelul de trai în oraș a crescut în comparație cu acum 5 ani (aproape 60%). Pe primele locuri se situează două orașe din Polonia (Białystok și Gdańsk).

ADVERTISEMENT
Tags: