Life

Orașul din Europa unde primești peste 30.000 de euro dacă te muți. Peisajul e unul de poveste și oricine poate începe o nouă viață aici

Într-un oraș din Europa, poți câștiga peste 30.000 de euro doar mutându-te aici. Peisajul este idilic, perfect pentru a începe un nou capitol de viață.
08.07.2024 | 11:15
Orasul din Europa unde primesti peste 30000 de euro daca te muti Peisajul e unul de poveste si oricine poate incepe o noua viata aici
Orașul din Europa unde primești 30.000 de euro dacă te muți aici. Foto: Shutterstock/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există un oraș fermecător în Europa care te recompensează cu peste 30.000 de euro dacă alegi să te muți acolo. Cu peisaje desprinse din basme și o atmosferă prietenoasă, este locul ideal pentru a începe o nouă etapă din viața ta.

Orașul din Europa unde primești peste 30.000 de euro dacă te muți. Peisajul e unul de poveste

Care este orașul din Europa unde poți să începi o nouă viață? Există un program inedit care oferă peste 30.000 de euro celor care se decid să se mute în acest loc. Scopul este simplu: să combată scăderea numărului de locuitori și să atragă oameni noi într-o comunitate cu peisaje fermecătoare.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la Business Insider, un număr de șase orașe europene au lansat programe atractive de finanțare pentru cei care doresc să devină rezidenți. Suma oferită poate ajunge până la 32.000 de dolari, într-un efort de a atrage și de a susține oamenii să își stabilească rezidența aici.

Unul dintre acestea este Albinen, un loc pitoresc din Elveția. În 2017, număra doar 300 de locuitori. Mulți localnici au început să plece din zona rurală spre orașelor din jur.

ADVERTISEMENT

Satul elvețian din districtul Leuk, cantonul Valais, este o oază a liniștii. Aici, nu vei găsi școală, bancă sau oficiu poștal. Tot ce a mai rămas în inima comunității locale este un singur bar.

Într-un efort să readucă locul la viață, acest oraș din Europa oferă non-rezidenților o sumă generoasă de bani. Familiile de patru persoane vor încasa 25.405 de euro pentru fiecare adult și 10.160 de euro pentru fiecare copil. Oferta asta de a te muta într-unul dintre cele mai frumoase locuri din lume sună tentantă, dar sunt și alte condiții de îndeplinit.

ADVERTISEMENT

Orașul din Europa care te recompensează cu 30.000. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Pentru a locui în acest oraș din Europa, regulile sunt următoarele:

-Solicitanții trebuie să aibă mai puțin de 45 de ani.

-Trebuie să poată cumpăra o casă în valoare de peste 200.000 de franci elvețieni (223.200 de dolari americani) în Albinen.

-Trebuie să fie dispuși să locuiască în acest oraș din Europa pentru cel puțin 10 ani.

-Trebuie să fie dispuși să devină cetățeni elvețieni.

Condiția suplimentară este că cei care nu îndeplinesc cele 10 ani de rezidență în Albinen vor trebui să ramburseze integral subvenția pentru locuință acordată de localitate.

ADVERTISEMENT

Povestea cu programul de relocare din Albinen a făcut senzație anul trecut, cu vreo 100 de cereri pe zi, a povestit primarul Beat Jost presei elvețiene în 2023. Ei bine, programul continuă să fie activ pe site-ul orașului și în iulie 2024.

Pe lângă Albinen, alte orașe din Europa care fac parte din acest program sunt: Antikythera (Grecia), Legrad (Croația), Ponga (Spania), Sardinia și Toscana (Italia).

De exemplu, în Toscana, autoritățile au alocat un fond de 3 milioane de dolari pentru a încuraja oamenii să se mute în zonele rurale și să contribuie la renovarea caselor neglijate de acolo.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Rusia, noi amenințări pentru România. Ce l-a enervat pe Putin
Rusia, noi amenințări pentru România. Ce l-a enervat pe Putin
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
Germanul care și-a ucis soacra și fiul și și-a rănit grav fiica și...
Germanul care și-a ucis soacra și fiul și și-a rănit grav fiica și soția, încercând să le omoare și pe ele, falimentase familia și pierduse milioane de euro
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”