News

Orașul din Italia care ar putea fi închis din nou pentru că oamenii nu au respectat regulile impuse de autorități. Ce s-a întâmplat după relaxarea restricțiilor împotriva COVID-19. Video

09.05.2020 | 10:12
Orasul din Italia care ar putea fi inchis din nou pentru ca oamenii nu au respectat regulile impuse de autoritati Ce sa intamplat dupa relaxarea restrictiilor impotriva COVID19 Video
ADVERTISEMENT

Un oraș important din Italia ar putea fi închis din nou pentru că oamenii nu au respectat regulile impuse de autorități și au ieșit în număr mare pe străzi la scurt timp după relaxarea măsurilor de restricție.

Orașul din Italia care ar putea fi închis din nou pentru că oamenii nu au respectat regulile impuse de autorități

Primarul orașului Milano, Beppe Sala, i-a amenințat pe locuitori că va închide din nou localitatea dacă cetățenii nu vor respecta regulile impuse de autorități, după ce mai mulți oameni au ieșit în public fără să respecte măsurile de protecție contra COVID-19.

ADVERTISEMENT

Milano a ieșit din starea de urgență după două luni, iar oamenii au putut să petreacă timp pe străzi și la plimbare. Însă, locuitorii practic au luat cu asalt zona centrală a orașului, iar mulți dintre ei nu purtau maască de protecție.

”Imaginile sunt rușinoase. Nu voi permite ca patru oameni fără măști să pună la îndoială totul. Nu sunt un politician din metafore, ci din fapte. Fie lucrurile se schimbă astăzi, fie închid!”, a fost mesajul primarului.

ADVERTISEMENT

Municipalitatea va mobiliza mai mulți polițiști pe străzi

Beppe Sala a precizat că ieşitul în public trebuie să fie o chestiune de responsabilitate publică în condiţiile în care riscul îmbolnăvirii cu noul virus nu a trecut. Primarul a anunţat că măsurile luate din cauza neglijenţei cetăţenilor vor intra în vigoare de sâmbătă.

Un ultimatum

Un ultimatum

Posted by Beppe Sala on Friday, May 8, 2020

Municipalitatea va trimite mai mulţi poliţişti să supravegheze canalele navigabile precum şi principalele zone de risc care au fost invadate de oameni. Decizia a fost confirmată şi de viceprimar, Anna Scavuzzo, responsabilă de probleme pe securitate.

ADVERTISEMENT

În opinia virusologului Massimo Galli, șeful Secției de Boli Infecțioase la Spitalul Sacco, în Milano, capitala Lombardiei și principalul oraș economic al Italiei, s-ar putea declanșa o adevărată ”bombă” epidemiologică după ridicarea restricțiilor de izolare impuse pe timpul pandemiei de coronavirus.

Explicația medicului e cât se poate de simplă. Ca urmare a numărului mare de persoane infectate care circulă, există riscul de a provoca un nou val de contagieri după ce acestea vor reveni în comunitate.

ADVERTISEMENT

Un studiu realizat de cercetătorii britanici a relevat faptul că cetățenii din Italia și Spania au o mai mare deficiență de vitamina D față de alți locuitori ai Europei și de aici se explică rata mortalității ridicată la persoanele cu coronavirus.

ADVERTISEMENT