Life

Orașul din Italia unde poți cumpăra o casă începând de la 3 euro: “Străinii se înghesuie”

Orașul din Italia unde poți să achiziționezi o casă începând de la numai 3 euro. Străinii sunt interesați de aceste locuințe.
07.06.2024 | 12:18
Orasul din Italia unde poti cumpara o casa incepand de la 3 euro Strainii se inghesuie
Orașul din Italia unde poți cumpăra o casă de la 3 euro. Sursa foto: idealista.it, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul din Italia unde poți achiziționa o casă începând de la numai 3 euro. Inițiativa a fost pusă în practică și în trecut, iar succesul a fost colosal. Mulți străini sunt interesați de aceste locuințe.

Orașul din Italia unde poți să cumperi o casă începând de la 3 euro

Pentru a putea atrage noi locuitori, mai multe orașe italiene aflate în declin au încercat să găsească diverse metode. Printre acestea se numără și programele de case care pot fi cumpărate începând de la numai 1 euro.

ADVERTISEMENT

În unele orașe, cumpărătorii caselor abandonate au fost greu de găsit, în timp ce altele au avut mai mult succes. Localitatea Sambuca din regiunea italiana Sicilia a înregistrat o cerere imensă pentru vânzările de case, în 2019 și 2021.

Astfel, orașul va pregăti al treilea lot la vânzare, iar prețurile vor porni, de această dată, de la 3 euro. Mulți străini au cumpărat astfel de locuințe până acum.

ADVERTISEMENT

“Vrem doar să clarificăm faptul că, prin numerotarea acestor loturi, vor urma probabil mai multe vânzări în anii următori. Străinii se înghesuie să cumpere casele noastre, a fost un succes până acum”, a declarat primarul nou ales Giuseppe Cacioppo, pentru CNN, citat de antena3.ro.

De asemenea, primarul îi încurajează pe potențialii cumpărători care merg în regiune să viziteze orașul pentru a vedea cele 12 case scoase la vânzare.

ADVERTISEMENT

“Momentul este perfect. Turiștii și cumpărătorii interesați care călătoresc în prezent în Italia și cei care plănuiesc o călătorie în primăvară și vară pot veni să arunce o privire”, a mai spus acesta.

Casele disponibile, care sunt situate în vechiul Saracen, sunt “stabile din punct de vedere structural ca și cele vândute până acum”. Cu toate acestea, viitorii cumpărători trebuie să știe că locuințele au nevoie de reabilitare.

ADVERTISEMENT

În 2019, orașul Sambuca a devenit cunoscut în toată lumea după ce s-a aflat că sunt scoase la vânzare 16 locuințe cu doar un euro. După doi ani, orașul a oferit și al doilea lot de locuințe, pentru 2 euro.

Vânzarea caselor a avut un succes colosal în anii trecuți

Vânzarea acestor case a atras mulți cumpărători internaționali și a ajutat economia locală, aducând un aflux de 20 de milioane de euro. Suma include cifra de afaceri din noile pensiuni, precum și noile magazine deschise și contractele cu constructori, topografi, arhitecți, notari și designeri de interior.

“Cele două loturi de case, deținute de primărie, au revitalizat sectorul imobiliar privat. Oamenii care s-au grăbit să pună mâna pe una la licitație, dar care nu au reușit să ajungă la final, au cumpărat în schimb o casă ieftină. Până în prezent, au fost vândute 250 de case”, a mai spus Cacioppo.

Autoritățile locale dețin, de fapt, aceste locuințe abandonate, și speră ca acestea să fie vândute. Localitatea oferă, din nou, această oportunitate pentru cei interesați.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ce românii primesc servicii medicale. Analize și tratamente gratuite
Ce românii primesc servicii medicale. Analize și tratamente gratuite
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei....
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită