Life

Orașul din România care a ajuns în top 6 destinații turistice din Europa. A fost votat de peste 500.000 de turiști

Orașul din România care a cucerit turiștii din toată lumea. Oradea este în topul destinațiilor de vacanță preferate pentru călătorii.
17.09.2022 | 16:14
Orasul din Romania care a ajuns in top 6 destinatii turistice din Europa A fost votat de peste 500000 de turisti
Oradea, orașul preferat de turiști din întreaga lume. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Orașul Oradea a fost votat de sute de mii de turiști din întreaga lume și a ajuns în topul destinațiilor potrivite atât pentru vacanțe, cât și pentru city-break-uri.

Orașul din România care a ajuns pe locul 6 în topul destinațiilor de vacanță preferate de turiști din întreaga lume

România are multe destinații turistice care merită vizitate. Cu peisaje de vis care cuceresc pe oricine, turiștii vin din toate colțurile lumii pentru a se delecta cu priveliști și tradiții nemaiîntâlnite altundeva.

ADVERTISEMENT

În timp ce culorile Sighișoarei sunt pentru unii la fel de spectaculoase ca albastrul din Santorini, Oradea a fost votată de peste 500.000 de turiști din întreaga lume ca fiind destinația perfectă pentru vacanțe de lungă durată sau city-break-uri.

După cum o arată clasamentul European Best Destinations, Oradea este privit drept un model demn de urmat pentru multe dintre locațiile turistice autohtone, având o arhitectură surprinzătoare și un program cultural divers.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de către Ministerul Antreprenorialului și Turismului pe pagina oficială de Facebook a instituției, iar clasamentul include destinații precum Spania, Franța și Belgia.

De altfel, România a surclasat locații din Anglia, Grecia, Italia sau Austria. Anul acesta, Oradea a fost desemnată cel mai frumos loc turistic din Europa.

ADVERTISEMENT

Astfel, orașul își merită cu desăvârșire poziția obținută în clasament și demonstrează că trebuie să fie vizitat măcar o dată în viață.

Ce poți să vizitezi dacă mergi în Oradea?

Printre obiectivele turistice care nu trebuie ratate în Oradea se numără Piața Unirii, centrul cultural și istoric al orașului, care este opera a mai multor constructori, pictori, arhitecți și îmbină numeroase stiluri: baroc, clasicist, eclectic, istorizant, secesion, modernist.

ADVERTISEMENT

Totodată, Complexul Baroc este unul dintre cele mai importante destinații de acest tip din țara noastră și unul dintre cele mai reprezentative din Europa. Acesta cuprinde trei monumente, anume: Palatul Baroc, Bazilica Romano-Catolică și Șirul Canonicilor.

ADVERTISEMENT