Life

Orașul din România care a fost luat cu asalt. Tinerii se mută aici pentru că sunt locuri de muncă bine plătite, în timp ce pensionarii au traiul liniștit. E aproape de București, are Lidl, Kaufland, spital, parcuri și școli bune

Ce oraș din România, aproape de București, a fost luat cu asalt. Tinerii se mută aici datorită locurilor de muncă bine plătite. Pensionarii trăiesc liniștit.
19.05.2024 | 07:00
Orasul din Romania care a fost luat cu asalt Tinerii se muta aici pentru ca sunt locuri de munca bine platite in timp ce pensionarii au traiul linistit E aproape de Bucuresti are Lidl Kaufland spital parcuri si scoli bune
Despre ce oraș este vorba. Sursa foto: descopera.ro
ADVERTISEMENT

Un oraș din România, situat în apropiere de București, a devenit un punct de atracție pentru tineri, în ultimul timp. Asta datorită locurilor de muncă bine plătite, a liniștii de care au parte și de care se bucură mai ale pensionarii.

Ce oraș din România a devenit o atracție pentru străini

Orașul, deși este unul mic, dispune de toate cele necesare unui trai decent. Are spital, școli bune, parcuri frumoase, obiective istorice care te întorc într-un trecut foarte îndepărtat, încărcat de mister, și inclusiv mari lanțuri de magazine.

ADVERTISEMENT

Peste 200.000 de persoane locuiesc în acest oraș, unul portuar și care este situat pe malul stâng al Dunării. De asemenea, aflați că deține recorduri precum: prima linie telegrafică, primul feribot și primul vas comercial sub drapel românesc.

Sunt mai multe poziții disponibile pentru tineri, în acest oraș, cu salarii care pornesc de la 3800 de lei. De exemplu, un agent de vânzări la Vodafone poate primi pe lună 6000 de lei, un prezentator de jocuri poate încasa între 4000 și 6000 de lei sau un manager poate primi peste 1500 de euro, potrivit platformei e-jobs.

ADVERTISEMENT

Dacă v-am făcut curioși, aflați că este vorba despre Giurgiu, despre care se spune că a fost fondat în secolul al X-lea, de către un grup de comercianți din Genova, pe locul unei foste colonii a Imperiului Roman. În anul 1403 a avut loc prima atestare documentară a zonei.

Ce poți vizita în Giurgiu

De asemenea, se mai spune despre Giurgiu că a fost ocupat de turci vreme de patru secole și a fost transforma într-un cap de pod înspre Țara Românească. Ca o dovadă a evenimentelor istorice de aici sunt obiectivele turistice.

ADVERTISEMENT

Turnul cu ceas, de exemplu, construit în stil francez, în secolul al XVIII-lea, este un simbol relevant al orașului Giurgiu și foarte vizibil. Este  și un reper turistic astăzi, după ce cu secole în urmă a fost sub dominație otomană.

Mai poți vizita și plaja veche în Giurgiu, din spatele fostei fabrici de zahăr, de pe malul Dunării, lângă Podul Prieteniei. Giurgiuvenii o adoră și vin aici să se relaxeze la soare sau să pescuiască, după ce zona a fost igienizată în 2021.

ADVERTISEMENT

Pe lângă acestea, în Giurgiu mai poți vizita și Cetatea lui Mihai, biserica Înălțarea Domnului, statuia lui Mihai Viteazu, podul Bizetz, Ateneul Nicolae Bălănescu, Catedrala Episcopală Adormirea Maicii Domnului sau Muzeul Județean Teohari Antonescu.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”