News

Orașul din România, care a fost un adevărat centru industrial în trecut și de care se alesese praful, a renăscut. Investițiile de sute de milioane de euro l-au transformat total

Localitatea românească renumită odinioară pentru metalurgie, care s-a reinventat. Alocările de sute de milioane de euro au schimbat-o radical.
21.06.2024 | 20:00
Orasul din Romania care a fost un adevarat centru industrial in trecut si de care se alesese praful a renascut Investitiile de sute de milioane de euro lau transformat total
Localitatea românească renumită odinioară pentru metalurgie, care s-a reinventat. Alocările de sute de milioane de euro au schimbat-o radical. Sursa foto: vinsieu.ro
ADVERTISEMENT

Orașul din România, care a fost un adevărat centru industrial în trecut și de care se alesese praful, a renăscut. Investițiile de sute de milioane de euro l-au transformat total. Primarul a luat numeroase fonduri europene.

Localitatea românească renumită odinioară pentru metalurgie, care s-a reinventat. Alocările de sute de milioane de euro au schimbat-o radical

Localitatea românească renumită odinioară pentru metalurgie, care s-a reinventat. Alocările de sute de milioane de euro au schimbat-o radical în ultima vreme. Reșița din județul Caraș-Severin este locul unde s-a produs prima locomotivă cu aburi din Europa Centrală și de Est.

ADVERTISEMENT

Se întâmpla în anul 1872, perioadă înfloritoare pentru locuitorii din zonă. Din păcate, lucrurile au început să intre în declin după Revoluție când uzinele și-au închis porțile. Oamenii au început să-și piardă locurile de muncă.

Regiunea a cunoscut o depopulare masivă care avea să se oprească în ultimii ani. Orașul a renăscut datorită proiectelor finanțate cu fonduri europene, care se ridică la valoarea de sute de milioane de euro, atrase de liberarul Ioan Popa, actualul primar.

ADVERTISEMENT

Edilul s-a făcut remarcat în anii 2000 ca antreprenor, după ce a dezvoltat brandul de paste făinoase Monte Banato. În 2007, Ziarul Financiar plasa fabrica drept al treilea jucător pe piața pastelor făinoase din România.

La momentul respectiv primarul din Reșița încasa 10 milioane de euro pentru vânzarea a 60% din acțiunile companiei. Ioan Popa a ajuns să fie supranumit „Nelu Tăiețelu”. La primărie a ajuns pentru prima oară în 2016.

ADVERTISEMENT

Ioan Popa, adevărul despre fondurile europene din Reșița

„În iunie 2016, când am ajuns în primărie, nu aveam niciun studiu de fezabilitate pregătit, nicio documentație de atribuire pentru lucrări de investiții, ca să pornim de undeva.

Nimic, zero. Am găsit în lucru vreo trei lucrări pe PNDL, pe fonduri guvernamentale, dar care erau blocate de doi ani”, a declarat edilul din orașul Reșița, Ioan Popa, conform publicației libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

Primarul mai spune că Strategia de Dezvoltare Urbană, obligatorie pentru accesarea fondurilor europene, „era un document de vreo 300 de pagini, făcut de o firmă din comuna nu știu care din județul Teleorman”.

„Când l-am lecturat, am găsit și că în Reșița sunt circa 480.000 de șomeri. Deci oamenii probabil au luat ceva de la nivel național, care era statistica cu șomajul pe țară, și era un document care nu spunea absolut nimic.

De urgență am angajat o firmă din Timișoara care să ne refacă strategia de dezvoltare”, a mai declarat primarul din localitate, mai arată sursa citată anterior. Strategia lui Ioan Popa a dat rezultate încă de la primul mandat.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit...
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit doar pentru că este român. Totul s-a aflat abia acum
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau...
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Schimbări la Antena 1. Răzvan și Dani, primii vizați
Schimbări la Antena 1. Răzvan și Dani, primii vizați
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul