News

Orașul din România care a transformat Dunărea într-o importantă sursă financiară. Afacerea care atrage mulți turiști

Brăila este orașul din România care a transformat Dunărea într-o importantă sursă financiară. Afacerea pusă la cale care atrage mulți turiști.
17.06.2023 | 17:20
Orasul din Romania care a transformat Dunarea intro importanta sursa financiara Afacerea care atrage multi turisti
Brăila, orașul din România care a transformat Dunărea într-o importantă sursă financiară. Afacerea care atrage mulți turiști. Sursa foto: Primăria Brăila
ADVERTISEMENT

Brăila este orașul din România care pare a ști să profite de faptul că Dunărea îi trece prin ”ogradă”. Cum au transformat autoritățile locale fluviul într-o importantă sursă financiară.

Brăila, orașul din România care a transformat Dunărea într-o importantă sursă financiară. Afacerea care atrage mulți turiști

Pe teritoriul României, 18 orașe sunt situate la mal de Dunăre. Vorbim de Moldova Nouă, Orșova, Drobeta-Turnu Severin, Calafat, Corabia, Turnu Măgurele, Zimnicea, Giurgiu, Oltenița, Călărași, Fetești, Cernavodă, Hârșova, Brăila, Galați, Isaccea, Tulcea și Sulina.

ADVERTISEMENT

În general, turismul pe Dunăre este la nivel aproape zero în marile orașe. Din fericire, există și o excepție. La Brăila, autoritățile locale au pus la punct două nave care fac plimbări pentru turiști. Este îmbinat, foarte optim, turismul cu un venit financiar important.

Cele două ambarcațiuni sunt ”Lacu Sărat” şi ”Chira Chiralina”. Ele sunt în principal destinate transportului de persoane în regim de agrement. Din luna mai, ele și-au reluat cursele pe Dunăre. Au fost sistate temporar din lipsă de personal autorizat, potrivit informațiilor făcute publice de primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

ADVERTISEMENT

Am reuşit să încheiem contract cu jumătate de normă pentru timonier şi căpitan şi am reluat cursele de agrement pe Dunăre cu navele de pasageri Lacu Sărat şi Chira Chiralina. Este foarte greu să găsim personal autorizat pentru aceste nave, având în vedere că salariile din sistemul public sunt cu mult mai mici decât cele din mediul privat”, a explicat Marian Dragomir, pentru TVR.

Tarifele pentru plimbarea pe Dunăre la bordul celo două nave

În luna iunie, cei care doresc să facă plimbări pe Dunăre pot beneficia de cursele de agrement efectuate cu navele de pasageri ”Lacu Sărat” și ”Chira Chiralina”.

ADVERTISEMENT

Numărul minim de pasageri pentru ”Lacu Sărat” este de 30, iar numărul maxim este de 90 de pasageri. Dacă vorbim de ”Chira Chiralina”, numărul minim de persoane ce se pot îmbarca este de 17, iar numărul maxim este de de 25 de pasageri.

Conform Serviciului de Transport Public Local de Călători și Administrare Portuară Brăila (STPLCAP), înscrierile pentru curse se fac zilnic, de luni până joi, între orele 8.30 – 16.30 și vineri între orele 8.30 – 12.00.

ADVERTISEMENT

Tarifele nu sunt deloc unele piperate. Prețul este 20 de lei/persoană pentru o oră de deplasare cu nava ”Lacu Sărat” și 25 de lei/persoană cu nava ”Chira Chiralina”. Îmbarcarea pasagerilor începe cu 20 minute înainte de fiecare cursă.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Netflix pregătește lovitura verii. Celebrul actor revineVideo
Netflix pregătește lovitura verii. Celebrul actor revineVideo
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării