Life

Orașul din România care este una dintre perlele turismului românesc. Are o frumusețe aparte, clădiri spectaculoase, iar turiștii străini sunt înnebuniți să vină aici

Orașul din România care este una dintre perlele turismului românesc are o frumusețe aparte și merită văzut măcar o dată.
02.06.2024 | 18:00
Orasul din Romania care este una dintre perlele turismului romanesc Are o frumusete aparte cladiri spectaculoase iar turistii straini sunt innebuniti sa vina aici
Orașul din România care este una dintre perlele turismului românesc. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul din România care este una dintre perlele turismului românesc merită văzut măcar o dată. De la an la an este și mai intens vizitat și chiar nu e de mirare, având în vedere ce oportunități ofertă.

Orașul din România care este una dintre perlele turismului românesc

România are o mulțime de locuri spectaculoase care au făcut-o celebră peste hotare. În primul rând Capitala țării, Bucureștiul, este vizitat de o mulțime de turiști, atracția principală fiind chiar Casa Poporului.

ADVERTISEMENT

Sunt însă și alte orașe care generează mare interes. Acestea au o arhitectură bogată, dar și o mulțime de obiective turistice. Totodată, peisajele din zonă nu sunt nici ele trecute cu vederea.

Orașul din România care este una dintre perlele turismului românesc este chiar Iașiul. Se pare că turiști din toată țara, dar și din alte colțuri ale globului sunt impresionați de frumusețea sa și aleg să ajungă aici.

ADVERTISEMENT

Iar centrul istoric este cel mai intens vizitat. Aici se găsesc clădiri superbe, încărcate de istorie. Totodată, orașul are un farmec aparte care impresionează pe oricine. Dincolo de asta, oferă și numeroase oportunități.

Iașiul, destinația preferată pentru mulți turiști

Andrei Albu, consilier în turism din Iași, spune că într-adevăr, orașul a devenit una dintre perlele turismului românesc. Este un oraș academic, cu numeroase universități de prestigiu, dar ofertă și multe alte surprize.

ADVERTISEMENT

Tot aici există cel mai mare pelerinaj din țară. De asemenea, orașul este intens vizitat în weekenduri. O mulțime de persoane optează pentru un city break aici și se bucură de o vacanță deosebită.

„Fiind vorba despre un oraș academic, cu multe universități de prestigiu, nu este de mirare că Iașiul stă bine la capitolele turism de business, turism academic sau cultural. Totodată, avem cel mai mare pelerinaj din țară, dacă nu mă înșel. Acest lucru pune Iașiul pe harta turismului religios la nivel național și chiar European.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, s-a constat o creștere când vine vorba despre turismul de weekend. În ultimii ani, Iașiul s-a schimbat, iar centrul orașului este superb și reușește să atragă foarte mulți turiști. Vorbim despre cei care vin în city break, turiști din țară sau din străinătate. Iașiul este un oraș perfect pentru o vacanță de două sau trei zile”, a precizat Andrei Albu, consilier în turism din Iași, conform Adevărul.

Menționăm că printre atracțiile principale se numără și Palatul Culturii. De altfel aceasta este cea mai emblematică clădire din oraș. Ea a fost votată și drept una dintre cele mai frumoase clădiri iluminate nocturn din lume.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”