Orașul din România care i-a uimit pe toți străinii. Aici se află cea mai frumoasă stradă din Europa, care se remarcă în fiecare primăvară datorită culorilor sale vibrante și al parfumului care este răspândit în aer.
Localitatea românească care i-a impresionat pe toți turiștii străini. Are cea mai spectaculoasă stradă din întreaga Europă, confirmarea fiind primită în urmă cu puțină vreme. Este o adevărată operă de artă, după spusele oamenilor care au admirat-o.
Se găsește în municipiul care a primit în urmă cu peste o sută de ani denumirea de Orașul Florilor. Așadar, se află în Timișoara și a fost cunoscută anterior de localnici drept Aleea Trandafirilor. În prezent, numele i-a fost schimbat.
Cei care doresc să facă o plimbare pe sub coroanele de trandafiri roz trebuie neapărat să ajungă pe strada academician Alexandru Borza. Drumul din cartierul Loga oferă un peisaj de poveste, care pare desprins dintr-un tablou de primăvară.
Strada înflorită are milioane de petale colorate care se scutură la adierea ușoară a vântului și care lasă în aer o mireasmă îmbietoare. Nu este de mirare că a fost remarcată de călătorii de pretutindeni pentru că are o frumusețe ieșită din comun.
Peisajul din Timișoara reprezintă o atracție naturală de excepție și o bijuterie urbană căreia nu poate să-i reziste nimeni, mai ales celor pasionați de fotografie și de natură. Și unde mai pui că este foarte aproape de Parcul Rozelor, o altă atracție care nu trebuie trecută cu vederea.
Parcul Rozelor este construit aproape de Catedrala Mitropoliei Ortodoxe și încântă turiștii în acest sezon datorită trandafirilor înfloriți în diverse nuanțe. Aici pot fi văzute flori roz, roșu, alb, galben și mov, aranjate cu grijă în funcție de soiuri.
Timișoara a primit renumele de Orașul Florilor în urmă cu 133 de ani, scrie banatulazi.ro. La momentul respectiv a avut loc o grandioasă expoziție, fiind și perioada în care a luat ființă Parcul Rozelor, considerat unul dintre cele mai frumoase.
La sfârşitul secolului al IX-lea, arhitecţii peisagişti renumiţi şi cultivatori de plante ornamentale, Wilhelm Mühle şi Wenceslas Franz Niemitz, puneau bazele unei întinse grădini, și anume Grădina Regală de Trandafiri.
Florile de aici erau exportate în întreaga Europă, de foarte multe ori având drept destinaţii Viena sau Budapesta. Locul a fost complet distrus de mai multe ori, inclusiv în timpul Primului Război Mondial, având o poveste de-a dreptul fascinantă, dar mereu a renăscut.