Life

Orașul din România care îi impresionează pe turiști. Ce poți vedea dacă mergi la „Perla Transilvaniei”

Orașul din România care îi impresionează pe turiștii străini care vin la noi în țară. Este supranumit „Perla Transilvaniei” cu un motiv foarte bun. Iată ce obiective trebuie să vizitezi.
22.08.2022 | 16:51
Orasul din Romania care ii impresioneaza pe turisti Ce poti vedea daca mergi la Perla Transilvaniei
Orașul din România care îi impresionează pe turiști. Ce se poate vizita aici. Foto: Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Sighișoara este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, unul care îi impresionează de fiecare dată pe turiști.

Turiștii străini, profund impresionați de Sighișoara

Sighișoara este un adevărat centru cultural cu multe obiective turistice care merită vizitate măcar o dată în viață. De altfel, orașul este atât de popular pentru frumusețea sa, încât aici vin turiști de peste mări și țări.

ADVERTISEMENT

Cetatea Medievală Sighişoara este parte a Patrimoniului Unesco, iar aici turiștii pot vedea turnul care a rezistat testului timpului, peisaje parcă desprinse din altă lume și o adevărată priveliște asupra întregului oraș, din cetate.

De altfel, turista din America spunea că acolo nu se găsesc astfel de peisaje sau construcții istorice, iar Sighișoara parcă cu adevărat desprinsă din poveștile cu zâne.

ADVERTISEMENT

„E un oraș-cetate parcă desprins din poveștile cu zâne. Are străzi pietruite, clădiri colorate, un centru istoric pietonal… nu ai cum să nu te îndrăgostești de Sighișoara”, a scris o turistă venită din America, conform businessmagazin.ro.

Ce se poate vizita în Sighișoara. Personalitatea TV care este îndrăgostită de oraș

Pe de altă parte, impresionat de Sighișoara a fost și celebrul prezentator de televiziune Dan Negru, care i-a criticat pe românii care aleg să își facă vacanțele departe de țară, dar nu au vizitat niciodată Sighișoara.

ADVERTISEMENT

Mai mult, el a comparat „albastrul de Santorini” cu paleta de culori care se găsește în Sighișoara.

„Am întâlnit români care merg in fiecare vară in Mykonos dar n-au văzut niciodată Sighișoara… Nu vreau să-i șicanez iar pe fanii de Grecia dar culorile Sighișoarei sunt la fel de frumoase ca albastrul din Santorini…”, a scris Dan Negru pe pagina lui de Facebook.

ADVERTISEMENT

Aflați în Sighișoara, trebuie să vizitați cetatea medievală, care este numită un oraș-muzeu și Perla Transilvaniei. Din 1999, este parte  a Patrimoniului Universal UNESCO.

Orașul de jos are casele acelea deosebite și colorate, în timp ce Rezervaţia Stejarii multiseculari de la Breite este un alt obiectiv turistic ce nu trebuie ratat.

„Pe Platoul Breite de lângă Sighişoara se află cel mai mare, reprezentativ şi bine conservat habitat de pajişte împădurită cu goruni şi stejari multiseculari din centrul şi estul Europei”, transmite primăria orașului.

ADVERTISEMENT