Orașul din România care s-a schimbat foarte mult și unde tinerii și pensionarii se mută în număr mare. Se află aproape de București, are școli și grădinițe, iar locuințele sunt ieftine.
Un oraș din România s-a transformat foarte mult în ultimii ani și multe persoane aleg să se mute în acesta. Este relativ aproape de Capitală, dar traiul e mult mai ieftin.
Este vorba despre Răcari, un oraș aflat în județul Dâmbovița, în partea de sud-est. Cu o populație totală de 6.306 de locuitori, orașul e format din localitățile componente Bălănești, Colacu, Ghergani, Ghimpați, Mavrodin, Răcari (reședința), Săbiești și Stănești.
Acest oraș se află la doar 40 de kilometri de București și se poate ajunge într-o oră, dacă nu este trafic, prin DN7.
Răcari a fost declarat oraș prin Legea nr. 543 din 25 noiembrie 2004. Este așezat în Câmpia Titu, la altitudinea de 140 de metri față de nivelul mării.
Economia din Răcari nu are o ramură preponderentă și nu există un echilibru între producția agricolă și cea industrială. Ramurile industriale de bază sunt metalurgia, prelucrarea lemnului, confecții și textile.
În plus, în Răcari funcționează un număr de aproximativ 150 de agenți economici, care au diverse domenii de activitate.
Orașul are mai multe supermarketuri de unde locuitorii își pot achiziționa cele necesare. Apropierea de București reprezintă, de asemenea, un avantaj pentru cei care au nevoie să meargă la centrele comerciale mari.
În Răcari se află 11 unități școlare, dispuse în toate localitățile componente. Unitățile școlare sunt administrate unitar de Liceul din Răcari. În jur de 1000 de elevi învață la aceste unități de învățământ, renovate și dotate cu toate cele necesare. În prezent se desfășoară lucrări pentru o grădiniță nouă și modernă.
Autoritățile locale au elaborat o strategie de dezvoltare locală, pentru perioada 2014 – 2020. Aceasta a inclus și dezvoltarea infrastructurii, precum și atragerea de investitori și de fonduri europene, după cum a transmis Primăria Răcari.
S-au făcut reabilitări privind infrastructura rutieră, alimentarea cu apă și extinderea rețelei de canalizare, dar și asigurarea transportului public. Au fost create noi locuri de muncă, iar sectorul economic este într-o continuă dezvoltare.
Un avantaj al acestui oraș este faptul că locuințele au prețuri destul de accesibile pentru cei care vor să se mute aici.
De exemplu, o casă cu suprafața de 220 mp are prețul de 139.000 de euro și dispune de mai multe locuri pentru luat masa, dar și terase și dormitoare, după cum arată un anunț postat pe o platformă de specialitate. Terenul pe care se află casa are 1200 mp.
De asemenea, există locuințe ieftine și în localitățile din apropiere, cum ar fi Titu, aflat la doar 19 km de Răcari.
În Răcari s-a câștigat și la Loto în trecut și nu o singură dată. În urmă cu 7 ani, o persoană din acest oraș a câștigat la tragerea Loto 5/40. Premiul a fost în valoare de 96.867,92 lei.