News

Orașul din România care se va bate de la egal la egal cu cele mai tari din Europa. Investițiile gigant îi schimbă înfățișarea

Orașul din România care se va bate de la egal la egal cu cele mai tari din Europa beneficiază de investiții gigant care îi schimbă înfățișarea.
01.06.2024 | 08:00
Orasul din Romania care se va bate de la egal la egal cu cele mai tari din Europa Investitiile gigant ii schimba infatisarea
Orașul din România care se va bate de la egal la egal cu cele mai tari din Europa. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul din România care se va bate de la egal la egal cu cele mai tari din Europa prinde deja contur. Se fac investii gigant aici, care îi schimbă înfățișarea. Care e planul autorităților și despre ce este vorba?

Orașul din România care se va bate de la egal la egal cu cele mai tari din Europa

România are o mulțime de orașe mari care au făcut-o cunoscută peste hotare. De asemenea, avem și numeroase stațiuni, dar și alte locuri care par desprinse dintr-un basm. Nu e de mirare de ce turiștii străini aleg țara noastră când vine vorba de vacanțe.

ADVERTISEMENT

Acum însă, autoritățile au în plan investii masive pentru un oraș din România. Acesta s-ar putea bate de la egal la egal cu cele mai tari din Europa. Și are toate șansele chiar să le și întreacă.

Este vorba despre orașul Alba Iulia. Tudor Drâmbărean, consilier și manager de proiecte transnaționale de la Primăria Municipiului Alba-Iulia a vorbit despre investițiile care vor fi făcute aici, prin fonduri europene.

ADVERTISEMENT

În primul rând se dorește reducerea cu 40% a emisiilor de carbon până în anul 2030. Asta în condițiile în care în Alba Iulia locuiesc 74.000 de persoane, iar orașul este aglomerat de zeci de mii de mașini.

Alba Iulia va trece printr-o transformare totală

Lucrurile nu se opresc doar aici. Orașul din România care se va bate de la egal la egal cu cele mai tari din Europa va beneficia și de alte investiții masive. Se pare că vor fi implementate mai multe proiecte, iar fondurile atrase sunt în valoare de peste 330 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Proiectele vizează eficiența energetică, dar și mobilitatea. De asemenea, vor exista mai multe locuri de muncă, iar acest lucru reprezintă de asemenea un mare avantaj, spre deosebire de alte orașe, arată DC News.

„Suma reprezintă cel puțin de 15 ori bugetul local. S-au creat temporar sau permanent 1500 de locuri de muncă și ar reprezenta 5000 de euro/ cap de locuitor”, a spus acesta, care a subliniat faptul că fața orașului va fi modificată total.

ADVERTISEMENT

„Proiectele de mobilitate vor schimba fața orașului”, a completat Drâmbărean. Investițiile au început deja să fie făcute chiar de anul acesta și vor continua. De altfel, el a mai precizat că prin PNRR se au în vedere mai multe proiecte verzi.

Iar acestea sunt de mare amploare și ar urma să fie implementate până în anul 2026. Orașul din România se va bate de la egal la egal cu cele mai tari din Europa, odată ce investițiile vor fi finalizate în totalitate.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”