News

Orașul din România care stă pe o adevărată comoară. Valoarea e estimată la peste 1 miliard de euro

Un oraș din România stă pe o adevărată comoară. Conform cercetărilor realizate, valoarea e estimată la peste 1 miliard de euro.
16.06.2024 | 14:40
Orasul din Romania care sta pe o adevarata comoara Valoarea e estimata la peste 1 miliard de euro
Orașul din România care stă pe o adevărată comoară. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul din România care stă pe o adevărată comoară a fost obiectul unei cercetări extrem de importante. Detalii complet neașteptate au ieșit la suprafață în ultima perioadă. Despre ce este vorba?

Orașul din România care stă pe o adevărată comoară

În România există o mulțime de comori ascunde despre care nu toată lumea știe. Avem mine care la un moment dat au fost închise, dar unde oamenii continuă și astăzi să mai caute aur.

ADVERTISEMENT

De asemenea, există și alte zone din țară despre care abia acum se află detalii interesante. Orașul din România care stă pe o adevărată comoară este Pâncota, din judeţul Arad. Ce se află mai exact aici?

Geologii au efectuat niște cercetări în urma cărora au aflat că în zona acestui oraș se află un important zăcământ de petrol şi gaze naturale. În urma analizei, apărute cu câțiva ani în urmă, s-a constat că valoarea estimată se ridică la peste 1 miliard de euro.

ADVERTISEMENT

Ce se va întâmpla mai departe cu orașul din România care stă pe o adevărată comoară? Odată cu descoperirea noului zăcământ petrolier, urmează o exploatare. Resursele petroliere și gaze naturale care se află aici vor fi atent investigație.

Peste 200 de locuri de muncă noi vor fi create

Menționăm faptul că analiza geologică a fost realizată de compania Universal Premium, cu o finanţare asigurată de Universal Premium Fund. Totodată, investitori au fost mai multe companii petroliere din România, Belgia, Olanda, Luxemburg şi Elveţia.

ADVERTISEMENT

O serie de declarații în acest sens au venit de la preşedintele Universal Premium Fund, Ioan Teodor Voştinaru. Acesta le-a dezvăluit celor de la România Actualităţi că sunt depuse eforturi intense în zonă.

Mai exact, cu ani în urmă, în zona orașului Pâncota au fost instalate şapte sonde. Ulterior, cercetările geologice au confirmat existența unui important zăcământ de petrol şi gaze naturale.

ADVERTISEMENT

Se pare că acesta se află la o adâncime cuprinsă între 450 şi 2.100 de metri. Mai departe, operaţiunile companiei vor fi extinse în județul Arad. Iar conform estimărilor, s-ar părea că în zona localităţii Păuliş, pe Valea Mureşului, există şi alte resurse importante.

Trebuie menționat faptul că orașul din România care stă pe o adevărată comoară va aduce și alte avantaje zonei. Mai exact, s-a spus că în momentul în care exploatarea va începe, în zonă vor fi create 250 de locuri de muncă.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi...
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi portocaliu de furtuni. Ploi, grindină şi vijelii până joi dimineaţă
Ţi se rupe inima! Ce face Leonard Doroftei în fiecare zi când ajunge...
Ţi se rupe inima! Ce face Leonard Doroftei în fiecare zi când ajunge în România! Cum uită că a fost umilit în Ploieşti
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Rezultate admitere liceu 2024. Elevii află, astăzi, dacă au intrat sau nu la...
Rezultate admitere liceu 2024. Elevii află, astăzi, dacă au intrat sau nu la liceul dorit