News

Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc. Are peisaje de poveste și locuri spectaculoase de vizitat

Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc are peisaje de poveste, dar și locuri spectaculoase de vizitat.
11.05.2024 | 09:00
Orasul din Romania care va deveni o noua perla a turismului romanesc Are peisaje de poveste si locuri spectaculoase de vizitat
Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc este unul mare din țară. Chiar și așa, puține persoane s-au gândit să meargă măcar o dată aici, neștiind câte lucruri pot fi văzute.

Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc

Nu doar marile orașe precum București, Cluj-Napoca, Timișoara, sau Iași merită admirate. Există un alt oraș din România care are șanse mari să devină din ce în ce mai apreciat la nivel național, dar și internațional.

ADVERTISEMENT

Știm deja că România are locuri superbe care merită văzute, însă unele dintre ele nu sunt chiar atât de cunoscute. Exemplu este chiar orașul care va deveni o nouă perlă a turismului românesc. Este vorba despre Baia Mare.

Toată lumea știe probabil unde se află pe hartă. Pe de altă parte, câte persoane s-au gândit să și viziteze orașul vreodată? Oricine poate avea parte de o experiență memorabilă când ajunge aici.

ADVERTISEMENT

În primul rând, Baia Mare se poate lăuda cu numeroase obiective turistice. Iar unul dintre ele este chiar Muzeul de Mineralogie, care de altfel este considerat și cel mai mare muzeu de acest fel din Europa.

Localul Monetăriei sau Muzeul de Istorie și Arheologie sunte alte obiective turistice din zonă. Aici au bătut moneda diverși principi ai Transilvaniei. De altfel monetăria a funcționat peste 400 de ani fără întrerupere, astfel că merită văzută.

ADVERTISEMENT

Ce poți să faci în Baia Mare

Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc mai ar însă și alte surprize. Casa Lendvay Marton este un alt obiectiv turistic important din Baia Mare. Pentru cei care nu știu, Lendvay Marton, unul dintre cei mai mari actori ai Teatrului Naţional din Budapesta, s-a născut și a copilărit aici.

Iar pentru iubitorii de artă, Turnul Sfântul Ștefan poate fi un monument deosebit. De altfel acesta este și un punct de atracție important din Piața Cetății. Muzeul Satului din Baia Mare transmite și el un aer nostalgic și este un obiectiv turistic impresionant.

ADVERTISEMENT

Cei care ajung în centrul vechi din Baia Mare mai pot merge și la Hanul Vulturul Negru. Clădirea are o istorie fascinantă și merită admirată. În Baia Mare se mai găsește de asemenea și Planetariul și Observatorul Astronomic, pentru cei pasionați de așa ceva.

Piața Libertății, Monumentul Ostașului Român, dar și Parcul Municipal Regina Maria sunt alte două obiective turistice care merită văzute. De altfel în parc, turiștii se pot bucura de liniște și se pot relaxa.

Un alt obiectiv turistic de pe listă este și Turnul Măcelarilor. Se spune că din acest turn ar fi fost tras glonțul care l-a ucis în 1703 pe faimosul haiduc Pintea Viteazul. Iar ul alt monument important din oraș este și Biserica Reformată.

Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc are însă și peisaje pe măsură. În Baia Mare există mai multe trasee care pot tăia răsuflarea turiștilor. Unul dintre ele duce chiar la Mănăstirea „Sfânta Maria.”

Există o stradă abruptă care pornește din Piața Minerilor, iar mai apoi, la destinație, o poartă maramureșeană deschide drumul către o livadă bogată. După fiecare treaptă urcată, panorama orașului devine și mai interesantă.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii