Life

Orașul din România considerat cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa pentru turiștii străini, deși românii fug de el. Sunt apreciate cazările excelente și mâncărurile delicioase

Orașul din România considerat cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa pentru turiștii străini are o mâncare delicioasă și oferă și alte surprize.
23.06.2024 | 07:00
Orasul din Romania considerat cea mai ieftina destinatie de vacanta din Europa pentru turistii straini desi romanii fug de el Sunt apreciate cazarile excelente si mancarurile delicioase
Orașul din România considerat cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa pentru turiștii străini. Sursă foto: Visit Bucharest , Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul din România considerat cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa e ocolit de români. Asta în ciuda faptului că mâncarea de aici este delicioasă, iar cazarea una excelentă.

Orașul din România considerat cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa

Un oraș din România a fost desemnat ca fiind cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa pentru turiștii străini. Cei care ajung aici nu au nevoie de mulți bani și se bucură de o experiență plăcută.

ADVERTISEMENT

În timp ce românii caută să plece în țări precum Grecia și Turcia, pentru o vacanță reușită, iată că străinii se pot orienta către România. Țara noastră nu este chiar atât de scumpă pentru unele persoane.

A fost realizat recent un clasament al celor mai ieftine orașe din Europa. Și surpriza este mare, pentru că fix pe primul loc se află un oraș din România. Pentru români poate nu e așa ieftin, dar pentru străini da.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre București, capitala țării. Conform celor de la Daily Mail, aceasta este cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa. Care sunt prețurile aici și de ce pot să vină străinii fără griji?

Sursa citată scrie că România are costuri reduse, dar obiective turistice incredibile. Acesta este și motivul pentru care Bucureștiul rămâne un oraș care trebuie vizitat chiar și o singură dată.

ADVERTISEMENT

Conform analizei realizate, capitala țării are un cost mediu zilnic de 331,03 dolari pe zi. Totodată, Bucureștiul se mândrește cu cel mai ieftin preț mediu la hotel dintre toate destinațiile europene, de 164,86 dolari pe noapte.

De câți bani au nevoie în București turiștii străini

Și mâncarea e clasificată ca fiind una delicioasă și ieftină. O masă la un restaurant ieftin costă 50 de lei românești, adică 16 dolari. De cealaltă parte, o cină pentru două persoane la un restaurant de categorie medie costă aproximativ 82 de dolari.

ADVERTISEMENT

În același timp, sursa citată scrie că străzile din Centrul Vechi sunt încărcate de istorie. De cealaltă parte, Muzeu Micul Paris, ”este o necesitate pentru cei care doresc să se cufunde în arta, arhitectura și istoria țării”.

Ce altceva mai pot face turiștii în cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa? Pentru doar 50 de dolari, fanii literaturii și nu numai, pot face o excursie de o zi din București în Transilvania și pot explora Castelul Dracula sau Castelul Bran.

În final, în clasamentul realizat, s-ar părea că turiștii nu au nevoie de mulți bani pentru o vacanță reușită în București. Capitala noastră are un cost mediu zilnic de 331 de dolari, o sumă decentă pentru străini, spre deosebire de costurile din alte țări.

ADVERTISEMENT