Life

Orașul din România cu atracții unice. Minele sale de aur l-au făcut celebru

Orașul din România cu atracții unice. Minele de aur sunt cele care l-au făcut celebru în toată lumea. Iată unde se află, de fapt.
29.03.2023 | 16:50
Orasul din Romania cu atractii unice Minele sale de aur lau facut celebru
Orașul din România cu atracții unice. Are mine de aur. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Care este orașul din România unde există atracții unice. Minele de aur l-au făcut celebru în toată lumea, iar unele locuri de aici chiar merită vizitate!

Orașul din România cu atracții unice. Are mine de aur

Care este orașul din România care ar trebui vizitat măcar o dată pentru istoria pe care o deține? Este vorba despre Municipiul Brad, din județul Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Acesta este la 37 de km de Deva și are unele dintre cele mai frumoase atracții turistice din țară. Municipiul s-a dezvoltat în jurul zăcămintelor de aur din Munții Metaliferi.

Aici au fost multe mine care săpau după aur, dar toate acestea au devenit istorie în anii 2000. După cum este evident, municipiul a fost profund afectat de transformările de după închiderea minelor care erau, de fapt, susținătoarele economii locale.

ADVERTISEMENT

Orașul are 13.000 de locuitori și multe atracții turistice unice în România și Europa. Cel mai cunoscut loc de aici care nu trebuie ratat niște vizitatori este Muzeul Aurului din Brad.

Acestea sunt dovadă a bogăției din Munții Metaliferi și a faptului că pământul ascunde atâtea bogății. Primele mine de aur au fost deschise chiar în epoca romanilor și munca în ele a fost continuată până în jurul anilor 2000.

ADVERTISEMENT

Ce se poate vedea la Muzeul Aurului

La Muzeul Aurului din Brad pot fi văzute circa 1300 de piese din aur nativ în forme și combinații rare. Tot aici poate fi văzut un lingou autentic de aur de peste un kilogram dar și metale mai puțin cunoscute.

Toate aceste obiecte expuse sunt considerate a fi din aur curat. Acestea provin de la minele din Hondol, Săcărâmb şi Certeju de Sus.

ADVERTISEMENT

Obiecte de aur la muzeul unic în Europa sunt și de la minele Ruda Brad, Valea Arsului, Valea Bârzii, Valea Morii şi Musariu. Dar și de la minele de la Roşia Montană, de la Stănija, Bucium şi din Munţii Bihorului.

Muzeul aurului din Brad are cel mai mare colecție din Europa și aceasta a fost înființată în anul 1896. Unicitatea Muzeului de Aur din Brad este dat de faptul că niciunul dintre exponatele prezente aici nu a fost prelucrat în vreun fel și tocmai de aceea poartă numele de aur curat.

ADVERTISEMENT