News

Orașul din România cu cei mai mulți tineri. E aproape de București, traiul e liniștit și ieftin și sunt locuri de muncă mereu disponibile

Orașul din România cu cei mai mulți tineri se află la aproximativ 130 de kilometri de București. A cunoscut o dezvoltare spectaculoasă.
19.05.2024 | 17:42
Orasul din Romania cu cei mai multi tineri E aproape de Bucuresti traiul e linistit si ieftin si sunt locuri de munca mereu disponibile
Orașul din România cu cei mai mulți tineri, Mioveni. colaj Fanatik/ Foto miovenicity.ro
ADVERTISEMENT

Orașul din România cu cei mai mulți tineri se află la aproximativ 130 de kilometri de București. Se numără printre cele mai apreciate localități, traiul fiind liniștit, ieftin, iar oamenii nu duc lipsă de locuri de muncă.

Care este orașul din România cu cei mai mulți tineri

Mioveni, un orășel din județul Argeș, situat lângă municipiul Pitești, are cea mai tânără populație din țară, potrivit presei locale. Datele Direcției Județene de Statistică Argeș arată că în anul 2023 populația era de 33.379 de persoane.

ADVERTISEMENT

Circa 15.000 de locuitori au vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, iar din totalul cetățenilor, peste 8.000 sunt copii și adolescenți. Mai exact, 11.2% din populație se încadrează în segmentul de vârstă 0-9 ani.

Pe de altă parte, grupa de vârstă 50-80+ ani este reprezentată de aproximativ 36 la sută din populație. Tinerii sunt atrași de acest oraș având în vedere stabilitatea economică, investițiile făcute de autoritățile locale și dezvoltarea spectaculoasă din ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Are o istorie de peste 500 de ani, orașul fiind atestat documentar în anul 1485. De altfel, până în anul 1989, Mioveni era o comună suburbană a Piteștiului și se numea Colibași. În aprilie 1989 a fost declarat oraș.

Mioveni, orașul din România cu cei mai mulți tineri.
Mioveni, orașul din România cu cei mai mulți tineri. Foto miovenicity.ro

Câțiva ani mai târziu, la insistențele autorităților locale, orașul Colibași revine la denumirea de Mioveni. Urbanizarea masivă și creșterea demografică au început încă din perioada comunistă, când a fost înființată Uzina de Automobile Dacia, unde se produc și în prezent autoturismele Dacia.

ADVERTISEMENT

Lucrările la Uzină au început în 1967 și s-au finalizat în mai 1968. În anii 90 Dacia devine o marcă a Grupului Renault, aici unde lucreză mare parte a populației din Mioveni. Tot în acest oraș există Institutul de Cercetări Nucleare.

Mioveni a fost în topul celor mai bogate orașe din țară

În anul 2022, Mioveniul se afla în topul celor mai bogate orașe din România. Are o economie dezvoltată având în vedere investițiile făcute în această zonă, datorită cărora există în permanență locuri de muncă.

ADVERTISEMENT

De exemplu, în prezent sunt peste 1.000 de job-uri disponibile în Mioveni, conform datelor de pe platforma Ejobs. Tinerii au la dispoziție o paletă largă de meserii, începând de la posturi pentru vânzători, muncitori, agenți imobiliari sau ingineri în cadrul Renault Group.

Mioveni, orașul din România cu cei mai mulți tineri
Mioveni, orașul din România cu cei mai mulți tineri. Foto miovenicity.ro

Dacă vrei să vizitezi orașul Mioveni trebuie să știi că aici se află Catedrala “Sf. Petru și Pavel”, proiectată la dimensiuni impresionante. Este cel mai mare lăcaș de cult al Arhiepiscopiei Argeşului și Muscelului.

Turiștii pot vizita Cula de la Racoviţa – Muzeul Etnografic ”Profesor Constantin Năstase”, Mănăstirea Vieroș sau Lingura de lemn uriașă, deținătoarea unui record în Guinness Book.

 

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”