News

Orașul din România cu cel mai mare preț pentru taxi. ”Ca la Paris. / Foarte mult la salariile şi pensiile pe care le avem”

Șoferii de taxi din Iași au transmis autorităților locale că a venit vremea pentru majorarea tarifului care în prezent este de 3 lei/km.
27.10.2022 | 10:33
Orasul din Romania cu cel mai mare pret pentru taxi Ca la Paris  Foarte mult la salariile si pensiile pe care le avem
Șoferii de taxi din Iași vor tarife mai mari. Foto: commons.wikimedia.org, canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Solicitarea șoferilor de taxi a ajuns pe masa reprezentanților Primăriei Iași, care trebuie să ia o decizie. În contextul în care cererea va fi aprobată, urbea cu peste 300.000 de locuitori va avea cel mai mare preț pentru taxi.

Iașiul poate stabili o premieră cu tariful cerut de șoferii de taxi

Este vorba despre o majorare de la 3 lei la 5 lei/km, tarif care l-a făcut pe reporterul de la Observator să constate că ”ar fi cel mai mare tarif din ţară dacă ar ajunge la 5 lei.

ADVERTISEMENT

Ar fi ca la Paris”, a mai spus jurnalistul în timp ce discuta despre subiect cu un taximetrist. Replica șoferului de taxi în fața acestei remarci a fost următoarea: ”Băă! Dar Iaşiul nu-i Paris?!”

La rândul său, un alt taximetrist a declarat că 5 lei/km reprezintă un tarif bun, dar nu suficient pentru situația economică din prezent. “E mic! La 7 lei benzina, e mic“, a spus acesta pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, ieșenii susțin că majorarea cerută de taximetriști îi va determina să folosească mai des mijloacele de transport în comun.”Şi la 3 lei e scump. Prea mult, bineînţeles că-i prea mult.

Reacțiile ieșenilor sunt elocvente

O să mergem la picior. Cred că e foarte mult la salariile şi pensiile pe care le avem“, au spus două femei întrebate despre posibilitatea majorării călătoriei cu taxiul.

ADVERTISEMENT

Șoferii de taxi au mai transmis că după ce benzina și motorina s-au scumpit, actualul tarif nu le aduce niciun beneficiu. ”Nu mai putem funcţiona cu acest preţ care, practic, nu ne aduce niciun profit”, a declarat preşedintele Camerei Naţionale a Taximetriștilor Iaşi, Mircea Manolache.

Pus în fața acestei alegeri, primarul Iașiului, Mihai Chirica, încearcă să găsească o soluție care să mulțumească toate părțile. Și pe șoferii de taxi, dar și pe cetățeni. El a precizat că prețul benzinei a crescut de la 5 lei la 7 lei, iar cel al motorinei de la 4 la 8 lei.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, edilul îi înțelege pe cetățeni și susține că ”nici să rămâi cu acest tarif mult peste media naţională nu este bine, pentru că distrugi acest serviciu reglementat”.

ADVERTISEMENT
Tags: