Orașul din România în care apartamentele costă 34.500 de euro. Locația se află extrem de aproape de Capitală, mai exact în județul Ilfov. În ultimii ani, foarte mulți români s-au mutat aici.
Potrivit celui mai recent Recensământ, din 2022, populația rezidentă a țării a scăzut la 19.053.815 locuitori. Mai exact, în comparație cu datele din 2011, România a pierdut 1,1 milioane de locuitori.
În toată această mare de scăderi a numărului de locuitori, în țara noastră se remarcă un județ în care evoluție demografică este una în sens invers. În Ilfov, în ultimul deceniu, s-a înregistrat o creştere uimitoare a numărului de locatari. Aici, în 2011, erau peste 300.000 de locuitori. În prezent, numărul celor cu domiciliu în Ilfov ajunge la aproape 550.000.
Un aspect care atrage românii în acest județ este și prețul apartamentelor. Orașul Popeşti-Leordeni ocupă un loc fruntaș la capitolul creștere demografică. Aici, de la an la an, câmpurile odinioară pustii au fost împânzite de cartiere de vile şi blocuri.
”La momentul ăla totul se vindea pe plan. Era câmp, infrastructura era foarte puţin dezvoltată. Tu ştiai că vei cumpăra un apartament la etajul 2, de exemplu, blocul nici nu era început. Făceai o rezervare era o nebunie, toată lumea voia să se mute în Popeşti-Leordeni”, spune Alin Todireanu, city manager Popeşti Leordeni, conform România TV.
Același Alin Todireanu a ales să-și cumpere o locuință în Popeşti-Leordeni, după ce prețurile din centrul Capitalei i s-au părut piperate. Pentru un apartament despre care spune că are ”o configuraţie mai bună decât unul de pe Nerva Traian”, acesta a scos din buzunar 34.500 de euro.
”Un apartament cu o configuraţie mai bună decât cel de pe Nerva Traian era 34.500 de euro. Făcând un calcul am realizat că cu fiecare km cu care mă îndepărtez de centru am de câștigat undeva la 8.500 de euro”, mai punctează city-managerul.
Orașul Popești-Leordeni nu este un caz singular. Și în partea opusă a Capitalei, în nord, mai exact în oraşul Otopeni, situația este similară. Aici, aproape de aeroport, s-au ridicat în ultimii ani cartiere imense. Ele au fost ocupate de bucureștenii care au fugit de aglomerație.
La general, județul Ilfov s-a remarcat cu o situație particulară în ultimul deceniu. Datele INS spun că zona a înregistrat o creștere cu 153,9 mii locuitori. Cei mai mulți sunt migrați dinspre București.