Life

Orașul din România în care își doresc să trăiască tot mai mulți oameni. Tinerii ajung repede în București ca să muncească, pensionarii nu se plictisesc niciodată. Sunt magazine, parcuri, școli și prețul apartamentelor nu este deloc mare

Într-un oraș din România, își doresc să trăiască tot mai mulți oameni. Tinerii ajung repede de aici în București, iar apartamentele nu au costuri așa mari.
30.06.2024 | 08:00
Orasul din Romania in care isi doresc sa traiasca tot mai multi oameni Tinerii ajung repede in Bucuresti ca sa munceasca pensionarii nu se plictisesc niciodata Sunt magazine parcuri scoli si pretul apartamentelor nu este deloc mare
Orașul se află la o distanță de aproape o oră de București. Sursa foto: Click Events
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, un oraș de lângă București a devenit o alternativă de locuit pentru cei care sunt în căutarea unei case sau a unui apartament. Piața imobiliară de aici nu este foarte scumpă, iar tinerii pot ajunge rapid în Capitală. Despre ce zonă este vorba?

În ce oraș din România vor să locuiască tot mai mulți oameni

Facem referire la o destinație încărcată de istorie și de peisaje care îți redau un sentiment profund de visare. Sunt diferite obiective turistice care au devenit atracția locului și o adevărată oază de relaxare.

ADVERTISEMENT

Înconjurată de multă verdeață, nu este de mirare de ce mulți miri aleg să-și facă nunta în această zonă. De asemenea, aici au pășit și mari actori ai României, căci s-au filmat multe pelicule care i-au cucerit pe români.

Dacă v-a stârnit curiozitatea, aflați că este vorba despre orașul Buftea, unde puteți ajunge cu mașina în 42 de minute, din București, așa cum apare pe harta digitală. Însă, dacă luăm în calcul traficul din Capitală, nu este exclus să faceți o oră.

ADVERTISEMENT

Din anul 1968, Buftea a obținut titulatura de oraș, iar de atunci s-a tot dezvoltat. În documentele istorice este atestat ca un fost sat medieval. Aici găsești domeniul Știrbei, unde te poți relaxa alături de prieteni sau de familie și asista la diferite festivaluri de muzică sau concerte.

Ce obiective turistice sunt în Buftea

De altfel, Palatul Știrbey este una dintre cele mai importante atracții turistice din Buftea. Clădirea este realizată în stil arhitectonic, fiind cândva un loc de refugiu pentru Regina Maria și întreaga sa familie.

ADVERTISEMENT

Tot în Buftea mai găsești și Capela Știrbey, serele domnești, Turnul de apă, construit de arhitectul Anghel Saligny, pădurea, Lacul Buftea și Palatul Mic. Mai poți vizita și castelul de apă, aflat în partea de nord-est a parcului.

Castelul de apă din Buftea datează din perioada anilor 1920. Ideea de construcție aparține tot arhitectului Anghel Saligny. Castelul de apă avea ca scop înmagazinarea apei necesare domeniului familiei Știrbey.

ADVERTISEMENT

Tinerii sunt în general atrași de Buftea, în ultimii ani, mai ales cei care vor să-și întemeieze o familie, fiindcă în oraș au toate cele necesare dezvoltării armonioase a unui copil. Prețul unui apartament pornește de la 30.000 de euro, potrivit olx.ro

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Grindeanu, pe urmele lui Ceaușescu. Un proiect din comunism, readus la viață
Grindeanu, pe urmele lui Ceaușescu. Un proiect din comunism, readus la viață
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”