Life

Orașul din România în care o garsonieră costă doar câteva mii de euro. E aproape de Valea Prahovei, dar nu ai probleme cu aglomerația

Localitatea în care o garsonieră se vinde cu numai câteva mii de euro. E pe lângă Valea Prahovei, dar traficul nu cauzează probleme.
03.06.2023 | 13:00
Orasul din Romania in care o garsoniera costa doar cateva mii de euro E aproape de Valea Prahovei dar nu ai probleme cu aglomeratia
Localitatea în care o garsonieră se vinde cu numai câteva mii de euro. E pe lângă Valea Prahovei, dar traficul nu cauzează probleme. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Orașul din România în care o garsonieră costă doar câteva mii de euro. E aproape de Valea Prahovei, dar nu ai probleme cu aglomerația. Anunțul a fost postat pe o pagină din mediul virtual cu locuințe care au prețuri foarte mici.

Localitatea în care o garsonieră se vinde cu numai câteva mii de euro. E pe lângă Valea Prahovei, dar traficul nu cauzează probleme

Moreni din județul Dâmbovița este localitatea în care o garsonieră se vinde cu numai câteva mii de euro. Locuința cu o singură cameră, baie și bucătărie proprie a fost scoasă la vânzare de proprietar la doar 5.500 de euro.

ADVERTISEMENT

Spațiul se află într-un bloc stadion și dispune de gaze, lumină și contoare de apă individuale. În plus, vânzătorul anunță că locuința are geamuri termopan, parchet și este izolată la interior. Și unde mai pui că e pe lângă Valea Prahovei.

Oamenii au părut foarte interesați de această ofertă și au lăsat mesaje în grupul Case de vânzare sub 10.000 de euro, de pe Facebook. Proprietarul a atașat și câteva imagini pentru o privire de ansamblu mai bună.

ADVERTISEMENT

Și acesta nu este singurul anunț de acest fel. Pe OLX apar mai multe variante, prețurile fiind la fel de rezonabile. O garsonieră situată în Moreni, cu o suprafață de 20 de metri pătrați, costă doar 3.400 de euro.

În aceeași notă, cei interesați de astfel de spații în localitatea din județul Dâmbovița pot achiziționa locuințe și la 6.300 de euro. De această dată este vorba de o garsonieră situată la parterul unui bloc, cu acte și cadastru la zi.

ADVERTISEMENT

Moreni, descriere generală

Municipiul Moreni este construit la limita central estică a judeţului Dâmboviţa cu judeţul Prahova şi este dezvoltat de-a lungul râului Cricov. Se află în partea sudică a dealurilor subcarpatice către zona de câmpie înaltă, piemontată – Pintenul Măgurii.

Orașul unde garsonierele sunt atât de ieftine a reprezentat în trecut un centru important pentru industria extractivă a petrolului. În ziua de azi localitatea este recunoscută pentru industria constructoare de mașini, de textile și utilaje complexe.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor care apar pe pagina primăriei, prima atestare documentară datează din timpul domniei lui Petru Cercel, Voievodul. Acesta a întărit satele Drăgănești și Moarile în urma unor judecăți pe 18 iunie 1584.

În 1961 oamenii au început să exploateze pentru prima oară petrol în Moreni. A fost prima localitate din România în care s-a întâmplat asta și a treia din lume. Tot aici s-a forat pentru prima oară în sistem Rotary de către americani, în intervalul 1929 – 1931. O sondă a făcut erupţie liberă şi a ars 850 de zile.

ADVERTISEMENT
Tags: