Life

Orașul din România în care poți lua mâncare fără să o plătești. Nu te costă nici măcar un leu

Orașul din România unde oricine se poate bucura de alimente, fără să plătească pentru ele. Este o adevărată binecuvântare pentru localnici.
27.04.2024 | 20:00
Orasul din Romania in care poti lua mancare fara sa o platesti Nu te costa nici macar un leu
Orașul din România unde poți cumpăra alimente fără să plătești pentru ele. Sursa foto: Pixabay, Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că prețul alimentelor a explodat în ultima perioadă. Românii abia dacă mai țin pasul cu scumpirile, însă, se pare că există și persoane un pic mai norocoase. Într-un oraș din România, oamenii pot cumpăra alimente fără să plătească pentru ele.

Orașul din România unde poți lua alimente fără să plătești pentru ele

În ultima vreme, scumpirile și-au pus amprenta asupra buzunarelor românilor. Prețurile sunt din ce în ce mai mari și nu este de mirare că multe persoane abia mai fac față.

ADVERTISEMENT

Deși totul este din ce în ce mai scump, în România există un oraș unde oamenii pot cumpăra alimente gratis. Este vorba despre orașul Câmpina, din județul Prahova.

În Câmpina, a fost implementat un program social menit să vină în sprijinul celor cu posibilități reduse. Programul funcționează de câteva luni bune, iar mecanismul său este unul foarte simplu.

ADVERTISEMENT

Persoanele care dispun de resurse, pot fac donații de care să se bucure cei cu posibilități mai reduse. Astfel, cei care nu duc grija zilei de mâine pot face o faptă bună, iar cei care nu dispun de prea multe, se pot bucura de ajutorul dat de cei din jur.

Frigiderul comunitar din Câmpina funcționează din donațiile celor cu inimă mare

Acest program social funcționează ca un frigider comunitar. Zilnic, acesta este alimentat cu produse de bază pe care le pot folosi cei nevoiași. Alimentarea lui este făcută de către persoanele care vor să facă o faptă bună și care dispun de resursele necesare.

ADVERTISEMENT

Programul social se bucură de un real succes în Câmpina. Până în momentul de față, pe listele de beneficiari figurează peste 350 de persoane. În principal, acestea fac față din grupurile vulnerabile care nu își permit să cumpere alimente în fiecare zi.

Persoanele nevoiașe pot veni la frigiderul comunitar și se pot lua tot ceea ce au nevoie. Pentru alimentele procurate nu este nevoie să plătească, ceea ce constituie un adevărat avantaj pentru ele.

ADVERTISEMENT

Potrivit obsevatorulph.ro, nu doar persoanele care dispun de resurse fac donații, ci și pensionarii. Din puținul lor, pensionarii din Câmpina au decis să le ofere celor care nu au posibilități financiare.

Gestul pensionarilor este foarte apreciat, atât de persoanele nevoiașe, cât și de managerul proiectului Frigiderul comunitar. Pentru ca acest proiect să fie unul cât mai longeviv, este important ca persoanele să rezoneze și să doneze alimente în fiecare zi.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe...
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe străzi pentru o pâine
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Iosif Rotariu, devastat de durere. Soția lui a murit în somn
Iosif Rotariu, devastat de durere. Soția lui a murit în somn
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni